POGLEDAJTE

SRAMNO! KOMENTATORI SE RUGALI JOKIĆU UŽIVO: Žestoko vređali njegovog saigrača, a onda im je Srbin odgovorio 1 potezom!

Autor Nebojša Marković

Uporno su govorili očigledne neistine i na račun Jokića, koji ih je demantovao u poslednjim sekundama meča.

Izvor: Profimedia/Twitter/@dbs408/Printscreen

Nikola Jokić nastavlja da pruža izvanredne partije u dresu Denvera, a protekle noći je svojom blokadom u poslednjim sekundama doneo trijumf Nagetsima protiv Golden Stejta.

Ipak, osim Jokićevih majstorija, utakmicu su obeležili i komentatori koji su na sraman način vređali i srpskog košarkaša, ali i druge igrače Denvera.

U američkoj javnosti mnogo se priča o prenosu meča Nagetsa i Voriorsa, a naročito o komentatorima Golden Stejta koji su radili taj prenos.

Oni su se rugali nekolicini igrača Denvera, a najviše je na udaru bio Fakundo Kampaco. Njega su "prozivali" da je u jednoj situaciji simulirao poput fudbalera, dodavajući rugajući argentinski akcenat u toku prenosa.

"On ne može da poveruje da su svirali ovo na njemu, to je bio čist faul. Andre, šta je glavni sport u Argentini? Fudbal? I on je ovde igrao kao fudbalski igrač, kako se možeš žaliti na ovo", rugali su se komentatori.

Nisu se tu zaustavili. Za Jokića su rekli da je simulant koji voli da "flopuje" i iznuđuje faulove kao Džejms Harden. Govorili su i da uopšte ne igra dobro odbranu, ali Srbin ih je dobro "ućutkao", pošto je upravo blokadom doneo pobedu svom timu.

Ovako je to Jokić uradio:

Jedna od meta u čitavoj priči bio je i Ostin Rivers, za kojeg su govorili da igra samo zbog legendarnog trenera i njegovog oca Doka Riversa, insinuirajući na nepotizam.

Sve ovo naišlo je na veliku osudu navijača na društvenim mrežama.

"Oni ne bi našli Argentinu na mapi, nikada neću razumeti zašto komentatori misle da je dobra ideja uživo imitirati nečiji akcenat pred hiljadama gledalaca, ovo je rasistički i ksenofobično, a akcenat je samo trešnja na vrhu", bio je jedan od komentara.

Drugi su bili u šoku što su komentatori uopšte upoređivali Jokića sa Hardenom, imajući u vidu da njih dvojica imaju i te kako različit tretman kod sudija...