Spektakl

NBA OVO NE PAMTI - TROJKE U POSLEDNJOJ SEKUNDI ZA POBEDU I ISTORIJU: Opet je to uspeo, u drugoj uzastopnoj utakmici!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan podvig jednog od trenutno najboljih igrača u ligi.

Izvor: Profimedia

Demar Derozen ispisao je u noći 1. januara istoriju NBA lige. Dao je trojku za pobedu protiv Vašingtona, preko ruke Bredlija Bila, za trijumf Čikago Bulsa 120:119. A kuriozitet je da je isto to uradio i pre dve noći, kada je takođe trojkom u poslednjom sekundi srušio i Indijanu, pogotkom za 108:106.

Pogledajte kako je utišao Vašington:

"Ne znam da li sanjam... Ovo je sada prava stvar", rekao je Derozen.

"Čast je što mi veruju u poslednjoj četvrtini. Bez obzira na to da li stvari idu dobro ili loše, tim se uvek oslanja na mene i na to da ću ostati miran. Uvek donosim taj mir u poslednjoj četvrtini, koliko god mogu. Trudim se da ekipa shvati da sve dok imamo vremena, imamo i šansu", rekao je spektakularni lider Bulsa.

Ovako je odlučio protiv Indijane, u prošloj utakmici:

Derozen sa 32 godine igra verovatno svoju najbolju sezonu i u trijumfu protiv Vašingtona ubacio je 28 poena, uz devet skokova i pet asistencija. Košem za pobedu oduzeo je Kajlu Kuzmi priliku da bude heroj, iako je doneo Vašingtonu prednost trojkom na tri sekunde pre kraja.

Čikago je trenutno lider tabele Istočne konferencije sa skorom 24-10 i takođe prolazi kroz velike probleme sa koronom, pa ekipu trenutno ne vodi šef struke Bili Donovan, već njegov asistent Kris Fleming.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt