Oštro

UMESTO DA JE DOŠAO KOD NAS, ON OVDE PROPADA: Trener Mornara "potkačio" srpskog trenera - sveznalice i dušebrižnici!

Autor Mladen Šolak

"Da je kod nas, za njega bi se interesovali evroligaši", rekao je crnogorski stručnjak

Izvor: YouTube/Basketball club Cibona/MN Press

Mornar je opravdao ulogu favorita u Zagrebu, ubedljivo pobedio značajno oslabljenu Cibonu (82:65) i nastavio uspon na tabeli posle lošeg starta sezone.

Tim iz Crne Gore ostvario je petu pobedu u poslednjih šest mečeva, a trener Mihailo Pavićević rekao je da bi bila ista situacija u utakmici i da je Cibona mogla da računa na nosioce igre - kapitena Roka Prkačina, centra Nejtana Riversa, beka Amara Gegića...

"To me nije interesovalo. Nisam ni znao, niti me interesuje. Isto bi bilo i da su kompletni, koliko su se dobro pripremili. Ni ja nikad ne kukam kao trener kad mi fale igrači. To je - što je, 12 igrača koje imam, pet izlazi na teren i isto bi bilo".

On je poslao i oštru poruku na račun domaćina, a povodom košarkaša Cibone Lovra Gnjidića, koga je prošle godine hteo da dovede u Bar.

"Samo bih hteo na kraju da kažem... Da pozdravim sveznalce i dušebrižnike, koji su letos svi kritikovali kada smo hteli da dovedemo Gnjidića u Mornar. Samo da vam kažem, veoma mi je žao malog sada. Da je Gnjidić bio u Mornaru, evroligaši bi se za njega interesovali. To je bilo sve dogovoreno. Samo govorim sa trenerske strane. Žao mi je da takav mladi talenat tako propada", rekao je on.

Srpski trener sa klupe Cibone Vladimir Jovanović nije hteo da odgovori na takav komentar. "Nemam neki poseban komentar za to", kratko je rekao.

Posle 14 kola, Mornar ima skor 6-8, a Cibona 5-9.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt