POKAZAO SE

LESOR JE KARIKA KOJA JE NEDOSTAJALA PARTIZANU: Francuz se odmah uklapa u Željkov tim - Biću mentor mladim saigračima!

Autor Nemanja Stanojčić

Francuski centar odigrao je prvi meč u crno-belom dresu i zadovoljan je pruženim. O njemu su u Štark areni novinarima pričali i Alen Smailagić i Balša Koprivica.

Izvor: MN Press

Prva utakmica bila je dovoljna Matijasu Lesoru da pokaže da će biti važna karika u lancu Željka Obradovića.

U pobedi protiv Zadra (103:72) snažni centar doneo je ono što je ekipi nedostajalo - čvrstinu u reketu, agresivnost, zaštitu obruča...

Na debiju u crno-belom dresu postigao je 11 poena, uz osam skokova i dve blokade. Sve to za 19 minuta na parketu, dovoljno da se pokaže pred publikom u Štark areni

"Dobar početak godine, nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Odlično sam se osećao na terenu. Potrudiću se da pomognem timu i da iskoristim šansu. Lepo je bilo igrati u ovakvoj atmosferi, pred navijačima koji vole tim i košarku", rekao je Lesor.

Iskusni stručnjak nije imao posebne savete za njega na prvom meču.

"Nije mi trener Obradović ništa posebno pričao individualno. Objasnio nam je timski šta očekuje i šta ko treba da radi. Čeka nas novi meč sa Splitom već u sredu, prijaće mi da što više igram i da upoznajem saigrače."

Francuz želi da bude od pomoći za tim, a posebno želi da radi sa dvojicom saigrača iz reketa - Alenom Smailagićem i Balšom Koprivicom.

"Trudiću se da im pomognem, znam kako je biti mlad igrač, prošao sam kroz to. Pokušaću da im budem mentor. Dobri su igrači, veoma talentovani, potrudiću se da im prenesem svoje iskustvo. Dosta su talentovani, mladi, imaju svetlu budućnost, ali moraju mnogo da rade i da budu posvećeni", rekao je Lesor.

Upravo je navedeni tandem bio među najefikasnijima u trijumfu protiv hrvatskog predstavnika. Balša je dao 17, a Alen 10 poena.

"U drugom poluvremenu sam koristio svaku priliku u 'mismeču'. Oni su imali i probleme sa faulovima, bili su umorniji, mi smo imali više energije i to smo iskoristili", istakao je Koprivica posle susreta.

Zatim je pričao o novom igraču u timu.

"Lesor je izvanredan na obe strane terena, pomoći će nam mnogo u reketu, može da čuva više igrača, pomoći će na treninzima i Smailagiću i meni dosta sigurno", priča Koprivica.

Izvor: MNPress

Slično mišljenje ima i nekadašnji igrač Golden Stejta, Alen Smailagić.

"Lesor nam je mnogo pomogao. Doneo nam je stabilnost i čvrstinu u napadu. Znači dosta što je tu, posebno ako se recimo ja izvučem na šut i ne pogodim, znam da je on tu da uhvati loptu i donese novi napad. Mi ostali smo malo uigraniji, znamo jedni druge, radimo na dosta stvari i to se vidi na terenu, a tek će početi da se primećuje".

Izvor: MNPress

"Smajli" je pričao o rasporedu i o činjenici da će crno-beli biti u glavnom gradu sve do 15. januara kada ih čeka gostovanje Studentskom centru u Podgorici. Pre toga dočekuju Split u ABA ligi i Trento u Evrokupu.

"Znači nam mnogo to što smo u Beogradu, meni prija što sam tu sa porodicom i prijateljima i što mogu više vremena sa njima da provedem. Lepše mi je da igram kada smo kod kuće", sa osmehom zaključuje Smailagić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt