Spektakl

NBA AS PRODAJE VILU! TU JE ŽIVEO SA EVOM LONGORIJOM: Vodeni park, vinograd, hala za košarku... Evo zašto se odselila!

Autor Mladen Šolak

Zavirite u spektakularan dom jednog od najboljih evrpskih košarkaša koji su igrali u Americi.

Izvor: Profimedia/Vimeo/Property Videos/screenshot

Nekadašnji francuski košarkaš Toni Parker (39) odlučio je da proda vilu u Teksasu, u kojoj je živeo dok je čak 17 godina igrao za San Antonio Sparse (2001-2018).

Živeći u luksuznom domu, on je izgradio jednu od najvećih karijera, osvojio četiri NBA titule, bio MVP finala 2007, a posle penzionisanja 2019. vratio se u Francusku, gde je vlasnik evroligaškog kluba, na čijoj klupi sedi njegov brat.

S obzirom na to da je biznis preselio u Evropu, Parker je odlučio da mu vila više nije neophodna, pa je preko jedne agencije oglasio njenu prodaju za vrtoglavu cenu od 19,5 miliona dolara.

Oglašena kuća je i detaljno prikazana iznutra i otkriva raskoš, glamur, kao i dvoranu koja se prostire na 550 kvadratnih metara i u kojoj je okačio vredne uspomene - dresove NBA legendi sa kojima se sretao na terenu.

Na Parkerovom imanju nalazi se i vinograd, pošto je strastveni ljubitelj. Tako je u okviru vile napravio i podrum sa kontrolisanom temperaturom u kojoj čuva do 1.500 boca. 

Ogromno kupatilo napravljeno je od mermera i osmišljeno je poput spa-centra. Onoupotpunjuje kompletan utisak pravog glamura. Pored pet spavaćih soba u centralnom delu, u delu predviđenom za goste su još četiri, sa odvojenon kuhinjom, garažom...

Pogledajte fotografije:

Kada je u pitanju sportski deo, Parker je napravio i teren za tenis i odbojku na pesku, a kome to nije zanimljivo, može da šeta baštom začinskog bilja, vinogradom, voćnjakom ili da se kupa u jednom od najvećih privatnih vodenih parkova - sa toboganima, 'lenjim rekama', pećinama, platformom za ronjenje...

Parker je napravio remek-delo, a tu je živeo sa poznatom glumicom Evom Longorijom, sa kojom je bio u vezi od 2004. i u braku od 2007. do 2010, kada su se razveli zbog "nepremostivih razlika" i zbog njenih optužbi da je vara sa suprugom bivšeg saigrača, koja se takođe rastala sa košarkašem.