Bravo!

STRAŠNA IGOKEA PREGAZILA BELGIJANCE - JOŠ POBEDA DO TOP16: Oslabljeni i bez trenera, ali dominirali na parketu!

Autor Dušan Ninković

Sjajna partija Igokee stvorila im je ogroman kapital pred gostovanje u Belgiji.

Izvor: MN Press

Košarkaši Igokee bez večih problema savladai su belgijski Ostende (87:72) u plej-inu FIBA Lige šampiona i primakli se na samo jednu pobedu od prolaza u drugu grupnu fazu ovog takmičenja. Šansu da se tamo nađe imaće već u revanšu koji je 12. januara na programu u Belgiji, a ukoliko bude potrebe treći meč će se ponovo igrati na parketu predstavnika ABA lige.

Do važne i ubedljive pobede tim iz Aleksandrovca predvodio je Nikola Tanasković koji je postigao čak 21 poen na ovom meču.

Možda će vas zanimati

Igokea je ponovo imala velikih problema sa sastavljanjem tima, pošto su odsutni bili Dragan Bajić i trojica igrača. Marko Barać, koji već četiri utakmice menja šefa stručnog štaba, nije mogao da računa na Dalibora Ilića, Stefana Đorđevića i Dešona Stivensa, ali se to nije osetilo na parketu.

Pomenutom tanaskoviću pridružio je Markel Starks sa 16 poena, a dvocifreni učinak ostvarali su Marko jošilo i Džejms Robinson koji su susret završili sa po 13 poena. To je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf, pa će Igokea sa mnogo samopouzdanja putovati na revanš.

Pre toga tim iz Aleksandrovca imaće obaveze u regionalnom takmičenju. U jednom od derbija kola Igokea dočekuje FMP, a poznato je da oba tima imaju velike ambicije ove sezone. Trenutno se nalaze u vrhu tabele i meč u dvorani u Laktašima trebalo bi da bude veoma zanimljiv.

Predstavniku BiH taj susret će poslužiti i kao priprema za novi evropski izazov, meč u kojem mogu da overe mesto među 16 najboljih timova u elitnom FIBA takmičenju.

Ukoliko pobedi u Belgiji, Igokea će se naći u novoj grupnoj fazi. Nju će činiti četiri grupe sa po četiri tima, a protivnici Igokee biće Unikaha, Kluž i još jedan tim koji igra plej-in rundu.