Pojačanje?

POČEO DA IGRA U MAĐARSKOJ, SADA DOLAZI KOD JOKIĆA: Stiže u Denver iz drugog najlošijeg tima NBA lige

Autor Mladen Šolak

Iskusni bek dolazi kod Jokića. Da li će moći da pomogne?

Izvor: Profimedia

Saigrač Nikole Jokića Bol Bol, sin NBA legende Manute Bola, prelazi u Detroit. Sa druge strane, u Nagetse stiže bek-šuter Rodni Mekgruder (30), kao i "pik" NBA drafta 2022. godine.

Iako je pokazao talenat, Bol nije uspeo da se nametne kod trenera Majkla Melouna i da se izbori za minutažu. Zato će otići u Pistonse, koji su u procesu pravljenja nove ekipe i u predstojeće 44 utakmice do kraja sezone imaće šansu da se dokaže. U suprotnom, otići će kao slobodni agent, jer mu na leto ističe ugovor.

Sa druge strane, Mekgruder igra petu NBA sezonu i dolazi u Denver sa skromnim brojkama od 2,5 poena po meču uz 1,6 skokova i 0,6 asistencija. Zanimljivo je da je profesionalnu karijeru počeo u Mađarskoj 2013, kao igrač Atemoremua.

Za NBA ugovor se izborio 2016. u Majamiju, u kojem je proveo tri godine, do selidbe u Los Anđeles Kliperse 2019. U Detroit je stigao u jesen 2020. sada stiže kod Jokića, kao igrač tima koji ima skor 8-30 i samo je Orlando Medžik (7-34) neuspešniji od Pistonsa u ovom trenutku.