Potpisao!

ZVEZDI I PARTIZANU BIO VELIKO POJAČANJE - NE BISTE POGODILI GDE JE SAD OTIŠAO: Srbin iz Kanade ima novi klub!

Autor Dušan Ninković

Biće to novi ispit u njegovoj karijeri, nakon što je pre desetak dana napustio Belorusiju.

Izvor: MN Press

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana Stefan Janković (28) ima novi klub i to na veoma egzotičnoj lokaciji. Momak koji je svojevremeno izlazio na NBA draft, po pisanju specijalizovanog sajta Sportando, sada je potpisao ugovor na Tajvanu.

Ovaj dogovor dolazi samo nekoliko dve nedelje nakon što je Janković dobio otkaz u Belorusiji, gde je nastupao za Tsmoki iz Minska. Umesto na istoku Evrope, seli se u Aziju, odnosno u redove ekipe Tajšin Drimersa.

Pre toga Janković je nosio dres dva najveća srpska kluba, ali i AEK-a, razvojnog tima Vašingtona i Bahčešehir u koje ga je Partizan slao na pozajmice. Svojevremeno je igrao za dve ekipe u Razvojnoj ligi NBA, a u SAD je gradio karijeru i na koledžu.

Bio je student na Havajima, gde je važio zajednog od najtalentovanijih igrača tima, ali za sada nije ispunio potencijal u evropskoj košarci.

Možda bi selidba u Aziju mogla da mu pomogne u tom smislu, a Janković će u narednom periodu nositi dres Tajšin Drimersa. Biće to zanimljivo iskustvo za košarkaša koji je svojevremeno igrao i u Evroligi u dresu Crvene zvezde.