Strašan udarac!

ABA LIGA U NOVOM PROBLEMU - KORONA ODLOŽILA SKORO CELO KOLO: Igraće se samo u Zagrebu i Podgorici?!

Autor Dušan Ninković

Pitanje je kada će se pronaći termini za odigravanje ovih mečeva.

Izvor: MN Press

Korona virus snažno je pogodio ABA ligu pa se u 15. rundi takmičenja odigralo samo dva meča, a slična situacija biće i u 16. kolu. Već je odloženo pet najavljenih utakmica, pa će po trenutnim informacijama košarkaši na parket samo u Zagrebu i Podgorici.

Za sada je poznato da se neće igrati utakmice FMP - Cedevita Olimpija, Krka - Mega, Split - Budućnost, Borac - Mornar, kao i Crvena zvezda - Igokea.

Biće to veliki udarac za regionalnu košarku, posebno imajući u vidu da brojni ABA timovi propuštaju drugu rundu u nizu.

Zahteve za odlaganje mečeva 20. kola predali su Cedevita Olimpija, Krka, Split, Borac i Igokea, ali oni nisu jedine ekipe sa problemima. Crvena zvezda je, recimo, odlagala mečeve u regionalnom takmičenju i u Evroligi, dok su problema sa koronom imali čak i u Partizanu koji za sada redovno igra svoje mečeve.

Upravo su crno-beli jedan od četiri timova za koje se veruje da će biti na parketu u narendoj rundi. Za sada nisu otkazani mečevi Cibona - Zadar (subota, 20:00) i Studentski centar - Partizan (nedelja, 19:00). 

Naravno, korona bi mogla da poremeti plan i za njihovo odigravanje, ukoliko se pojavi veliki broj pozitivnih slučajeva u nekom od timova.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi