ZNATE GA?

SRBIN BLISTA KOD SRBINA, A HOĆE DA IGRA ZA HRVATE: Upoznajte NAŠEG igrača iz NBA o kome niko ne priča! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Džon Končar je ponovo bio zvezda večeri za Memfis.

Izvor: Profimedia

Prethodne noći su od srpskih igrača na NBA parkete izlazili Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, a "ispod radara" je prošla partija još jednog košarkaša srpskih korena o kome se retko priča.

U pitanju je Džon Končar (25, 196 cm) iz Memfisa koji je prethodne noći odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Bivši student Fort Vejna blistao je u pobedi Grizlisa nad Vulvsima (116:108), pomogavši im tako da produže pobedničku seriju na 11 uzastopnih utakmica.

Momak koji igra na poziciji beka ove sezone je u proseku igrao oko 16 minuta po meču, međutim njegova minutaža je sve veća i veća, pa je tako u pobedi nad Minesotom odigrao pola sata i bio jedan od najvažnijih igrača.

Končar je meč završio sa 15 poena i čak 17 skokova, što mu je drugi dabl-dabl ove sezone.

Imao je ove sezone i dve bolje košgeterske partije, po 17 poena je dao Oklahomi i Atlanti, a srpski trener Darko Rajaković, koji je vodio ekipu u odsustvu Tejlora Dženkinsa, očigledno takođe veruje u njega. Zato je 25-godišnji košarkaš ove sezone znao da odigra i sa minutažom startera, a očigledno se ističe u skokovima i šutu za tri (50%).


Končar je od 2019. godine u Memfisu, kada je u tom timu bio i Marko Gudurić, a sa klubom je prvo imao dvosmerni ugovor, da bi potom potpisao na četiri godine za 9 miliona evra.

Košarkaš Memfisa inače ne priča srpski, ali njegovi koreni "vuku" sa prostora bivše Jugoslavije odakle je njegov deda po ocu stigao u SAD. Džon Končar je inače Srbin, rođen i odrastao je u Zapadnom Čikagu, a išao je na Perdju Fort Vejn univerzitet u Indijani.

Prethodno su i Hrvati krenuli u "lov" na njega pošto navodno ima i hrvatske korene, ali i mađarske i češke, dok je navodno čak i izrazio želju da bude deo reprezentacije "vatrenih".