PONOVO?

JOKIĆ JE MVP NBA LIGEI! Maestralne partije Srbina nagrađene - preuzeo je prvo mesto i ide ka novom priznanju!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić je na čelu, može li tu da ostane do kraja sezone i da ponovi neverovatan uspeh i osvoji nagradu opet?

Izvor: Profimedia

Ko je MVP NBA lige? Ako pitate ljude koji prate dešavanja u trci za najboljeg igrača sezone na zvaničnom sajtu takmičenja onda je odgovor - Nikola Jokić.

Centar Denvera je maestralnim partijama u prethodnom periodu, pre svega u meču sa Klipersima, preuzeo prvo mesto na listi. Pretekao je Janisa Adetokumba na ovonedeljnoj tabeli.

Srpski košarkaš je aktuelni MVP lige i na dobrom je putu da to priznanje odbrani. Naravno, još uvek je rano pričati o tome, ali je u užoj konkurenciji definitivno.

"Trener Majkl Meloun ne treba da vodi kampanju u Jokićevo ime, jer je istina da njegove brojke sve govore. Trenutno je prvi u ligi. Ima 10. tripl-dabl učinaka, na sedmom je mestu večne liste (67 puta je zabeležio tripl-dabl). Od kada je došao u Nagetse, ekipa ima skor 47-10 kada on uhvati 15 skokova. Ove sezone je četiri puta imao mečeve sa minimum 24 poena, 15 uhvaćenih lopti i sedam i više asistencija. Ostali igrači u ligi su zajedno u tome zajedno uspeli ukupno četiri puta", navodi se na sajtu NBA lige.

Jokić ove sezone prosečno beleži 25,9 poena, 13,9 skokova i 7,4 asistencije po meču. Iza njega na listi su Janis Adetokumbo (Milvoki), Džoel Embid (Filadelfija), Kevin Durent (Bruklin), Kris Pol (Finiks), Stef Kari (Golden Stejt), Demar De Rozen (Čikago), Dža Morant (Memfis), Rudi Gober (Juta) i Lebron Džejms (Lejkersi).

Inače, Jokić je blizu učešća i na ovogodišnjem Ol-staru u Klivlendu.