Košarka

LEGENDA PREUZELA HRVATSKU REPREZENTACIJU: Bio je šampion Evrolige, učio od Željka Obradovića u Panatinaikosu

Autor Mladen Šolak

Damir Mulaomerović je novi selektor Hrvatske

Izvor: MN Press

Legendarni plejmejker Damir Mulaomerović (47) novi je selektor hrvatske reprezentacije. On je na tom mestu nasledio Veljka Mršića, koji je prošle nedelje preuzeo španski Breogan.

Mulaomerović je u bio član stručnog štaba od februara 2020, a sada će postati selektor nacionalnog tima i uskoro će biti promovisan.
Mulaomerović je kao igrač bio šampion Evrolige sa Panatinaikosom Željka Obradovića, a igrao je i za PAOK, Olimpijakos, Virtus, Efes, Real... Počeo je u Slobodi iz Tuzle, a afirmisao se u Ciboni, dok je završio u Zagrebu, 2012. godine.

Kao trener je vodio Slobodu, Cibonu, a sada je trener Cedevite Junior, koja se takmiči u Hrvatskoj. Takođe, Mulaomerović je vodio i Prištinu i bio je selektor reprezentacije takozvanog "Kosova" i Bosne i Hercegovine.

Hrvatska reprezentacija je loše počela učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023 u Indoneziji, Japanu i na Filipinima. U jesenjem kvalifikacionom "prozoru" izgubila je u duelima protiv Slovenije i Finske. Mulaomerović će tako imati imperativ pobede u februarskim utakmicama protiv Švedske (25. i 28. 2).

Takođe, predstojećeg septembra Mulaomerović će voditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, gde će Hrvatska igrati u Grupi C u Mediolanum forumu u Milanu, a rivali će joj biti domaćin, Italija, kao i Estonija, Velika Britanija, Grčka i Ukrajina.