Košarka

ŠPANCI PRESTIGLI PARTIZAN U EVROKUPU: Crno-beli na drugom mestu, čeka ih NAJVAŽNIJI meč u grupnoj fazi!

Autor Mladen Šolak

Biće žestoka borba za "pol" poziciju

Izvor: MN Press

Posle Partizanovog poraza u Turskoj u meču protiv Turk Telekoma, Huventud je iskoristio priliku i zauzeo prvo mesto tabele Grupe A. Uprkos lošem početku, španski tim je u četvrtak pobedio na gostovanju Hamburg Tauersima, rezultatom 92:75 (12:22, 25:16, 29:18, 26:19).

Talentovani krilni košarkaš Španaca Đoel Para (21 godina, 201 centimetar) odigrao je najbolji meč u sezoni i ubacio 18 poena, uz dve trojke. Uz Huventudovog đaka, dvocifreni među gostima bili su i Amerikanac Derek Vilis i još jedan mladi Španac - bek Pep Buskets. Obojica su postigli po 11 poena, dok je poznati veteran Pau Rivas ubacio 10.

Na drugoj strani, Amerikanac Kejleb Houmsli vukao je nemački tim, ubacio četiri trojke i ukupno 22 poena, ali je favorit ipak odneo kući bodove i pobedu.

Hamburg Huventud
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Ovim trijumfom, tim Karlesa Durana izbio je sam na prvo mesto tabele sa skorom 9-2, ispred Partizana i Lokomotive Kubanj, koji imaju učinak 8-3. Sada je još jasnije koliko će biti važan naredni meč crno-belih u Evrokupu, jer će ga odigrati u sredu, 2. februara baš protiv Huventuda u gostima.

U prvoj međusobnom duelu tih timova ove sezone, Partizan je ostvario dramatičan trijumf poenima Kevina Pantera u završnici za konačnih 68:67. Huventud susret protiv Beograđana sledeće nedelje dočekuje sa pet evropskih trijumfa u nizu, odnosno sa sedam pobeda u osam mečeva od gostovanja u "Pioniru".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt