Buran finiš

KARI PEŠIĆ GLEDAO KAKO SIMANIĆ POGAĐA U ŽELEZNIKU: Mega srušila FMP, Boriša se dokazivao selektoru (FOTO)

Autor Mladen Šolak

U malom gradskom derbiju, Mega je savladala "pantere" u njihovom domu

Izvor: MN Press

Posle pobede protiv Partizana u "Pioniru", Mega je skinula još jedan vredan "skalp" u gostima. U hali u Železniku, ekipa Vladimira Jovanovića savladala je FMP rezultatom 86:79 (25:13, 18:26, 22:15, 21:25) i ostvarila osmi trijumf ove sezone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je bivši igrač Crvene zvezde Boriša Simanić, koji je pred selektorom "A" reprezentacije Svetislavom Karijem Pešićem i direktorom reprezentacije Draganom Tarlaćem ubacio 15 poena, uz 11 skokova. Da li je ubedio šefa struke "orlova" da ga uvrsti na spisak za februarske mečeve protiv Slovačke (25. i 28.2)?

Uz Simanića, veoma zapažen među gostima bili su i kapiten Luka Cerovina i sjajni Nikola Jović. Obojica su postigli po 11 poena i pomogli ekipi da savlada uporne "pantere", koji nisu odustajali ni kada su pet minuta pre kraja gubili 63:79. Skorašnje pojačanje FMP-a iz Partizana, Aleksa Stepanović, pogodio je u pretposlednjem minutu uz prekršaj za 78:82, ali se Mega odbranila u poslednjih minut i po.

Tačnije, FMP je propustio šanse da se vrati na samo posed zaostatka i da potpuno zakuva utakmicu u Železniku.

Ebuka Izundu promašio je šut za "minus 2" na minut i 12 do kraja, Brajs Džons i Nikola Šaranović promašili su trojke za "minus 1" domaćih, a Skuči Smit je 22 sekunde pre kraja slobodnim bacanjima doneo Megi mirniju prednost od šest poena - 84:78. Ispostavilo se da je tu bio kraj.

FMP je ovako doživeo treći poraz u seriji (posle Zvezde i Mornara), a čekaju ga veliki izazovi u utakmicama protiv Budućnosti i Olimpije kod kuće, Igokee u gostima... Sa druge strane, Mega je u prošlom kolu pokvarila dobar utisak nakon trijumfa protiv Partizana i izgubila kod kuće protiv Borca iz Čačka, ali je u Železniku još jednom pokazala potencijal, a oscilacije su uobičajena stvar kod mladih timova i svakako nisu iznenađenje.

FMP: Nevels 8, Pavićević, Vujičić 4, Džons 21, Šaranović 5, Tasić 13, Radonjić 17, Izundu 6, Simović, Nerandžić 2, Stepanović 3, Manojlović.

MEGA: Balcerovski 9, Vujić, Ružencev 8, Jović 11, Rudan 5, Uskoković 5, Kočović 9, Smit 4, Cerovina 11, Matković 9, Simanić 15.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt