ZANIMLJIVO

NAVIJALI SU NA SRPSKOM, MNOGO MI ZNAČE SRBI: Jokić objasnio Amerikancima, a novinar kritikuje - "Zar to nije sramota?"

Autor Nemanja Stanojčić

Jedan novinar imao je šta da poruči Denver Nagetsima.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je ispisao istoriju. U ubedljivoj pobedi protiv šampiona Milvokija (136:100) je ponovo briljirao.

Centru Nagetsa je nedostajao jedan skok za novi tripl-dabl učinak (18, 15as, 9sk), a sve to je uspeo za samo 28 minuta na parketu. Ali, nije samo on bio u centru pažnje u Viskonsinu.

Na poluvremenu utakmice je ansambl "Šumadija" napravio šou. Igrali su kolo na terenu, a njihov nastup je oduševio mnoge u dvorani, a oduševljenje nije krio ni Nikola.

"Mnogo mi znači. Srbi su uvek ovde bili dobri prema meni, volim da igram pred srpskim navijačima i za mene je to čast i zadovoljstvo. Video sam zastave, čuo svoj jezik, navijali su na srpskom i to je stvarno bilo mnogo lepo", rekao je Jokić.

Pre početka te utakmice, kada su se pojavile informacije o gestu koji će ulepšati meč i "srpskom nasleđu", oglasio se i jedan američki novinar. Harison Vind, koji prati Denver i koji je često hvalio Jokića i ekipu je sada imao ozbiljnu kritiku na njihov račun.

"Neverovatno je da za sedam sezona Nikoline karijere u klubu Denver nije organizovao ovako nešto ili bilo šta što ima veze sa Srbijom na utakmicama kod kuće. Na neki način je sramotno", napisao je Vind na Tviteru.

To je pokrenulo debatu na njegovoj objavi, navijači su pokušali to da opravdaju objašnjenjima da ne postoji velika srpska zajednica u Denveru kao u Čikagu ili Milvokiju.

"Da, slažem se sa tim, ali zar ne mislite da bi Jokiću značilo da se ovako nešto uradi. Ipak je on najbolji igrač u istoriji franšize", odgovorio im je Vind.