Potpisano

NAPRAVIO SKANDAL U BUDUĆNOSTI I OTIŠAO, MIŠKO OTKRIO GDE JE SAD: U Podgorici ga kaznili, on brzo našao novi klub

Autor Mladen Šolak

Iz Crne Gore je otišao u borbu za opstanak

Izvor: Profimedia/MN Press

Doskorašnji krilni centar Budućnosti Džejkob Vajli (27 godina, 203 centimetra) prešao je u Betis iz Sevilje, objavio je njegov agent Miodrag Miško Ražnatović.

Tako je ozvaničeno gde će Amerikanac sa makedonskim pasošem nastaviti karijeru nakon burnog rastanka sa Budućnosti, koju je napustio samoinicijativno, a klub ga je potom kaznio.

Vajli je nestao iz Podgorice krajem novembra, kada se odazvao pozivu selektora Dragana Bajića u Severnoj Makedoniji i više se nije vratio u Crnu Goru. Njegov agent tada je objasnio da su u pitanju razlozi lične prirode, a on je u međuvremenu našao novi klub - u Španiji.

Eksplozivni košarkaš se tako vratio u ACB ligu, gde je imao najviše uspeha u dresu Gran Kanarije 2019. Posle tih dobrih igara prešao je u Panatinaikos, ali se brzo vratio na Kanare, a onda je igrao za Saragosu, pa od prošlog leta za Budućnost.

Ipak, njegova epizoda u ovdašnjim krajevima nije dugo potrajala, pa je Budućnost umesto njega dovela letonskog krilnog centra, Donatasa Tarolisa. Sa druge strane, Vajli će u Betisu igrati u grčevitoj borbi za ostanak u ACB ligi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt