Neverovatno

NBA LIGA OSTALA U ŠOKU, ŠTA SU TO URADILI SAKRAMENTO KINGSI?! I kada pogode dobrog igrača, sami ga OTERAJU!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan potez "kraljeva".

Izvor: Twitter/BrendenNunesNBA

Sakramento Kingsi su duže od deceniju i po najneuspešnija franšiza u Americi i po svemu sudeći to se neće promeniti ni u doglednoj budućnosti.

U utorak uveče, dok se bliži 10. februara kraj burnog "prelaznog roka" u NBA ligi, "kraljevi" su napravili šokantan trejd, u kojem su poslali u Indijanu svog dugogodišnjeg beka Badija Hilda, kontroverznog centra Tristana Tompsona koji je u ovoj fazi karijere više rijaliti zvezda nego NBA as, ali uz i jednog od najvećih bisera NBA lige - beka Tajrisa Haliburtona (21 godina, 196 centimetara).

Momak koga su 2020. "pokupili" kao 12. pika na draftu prijatno je iznenadio sve u ligi, najavljivao da je spreman da oporavi posrnulu franšizu, a sada odlazi u Indijanu, u zamenu za Domantasa Sabonisa (25), sina legendarnog Arvidasa Sabonisa, kao i za iskusnog beka Džeremija Lemba (29) i veterana na krilnoj poziciji, Džastina Holideja (32).

Iako je Sabonis dokazano dobar centar, dvostruki učesnik Ol-stara i i dalje mlad igrač, mnogi su ostali u čudu odlukom Kingsa da se odreknu momka za koga je nagađano da će biti budućnost tima, zajedno sa plejmejkerom Dieronom Foksom.

"Odbijam da pristanem na ono što su Kingsi bili u prošlosti. Pomoći ću da se to stanje popravi", najavljivao je Haliburton. A, onda je trejdovan.

Izvor: Profimedia

Sakramento je prethodnih godina pokazao "umeće" da promaši na draftu talente poput Luke Dončića (i da ispred njega uzme Marvina Beglija), a sada nalazi novi način da razočara navijače i da se odriče i onih bisera koji su već bili u timu.