OVO JE BLIZU

"HOĆU TREJD!" DRIM-TIM SE RASPAO ZA GODINU DANA: Sprema se veliki transfer u NBA ligi, Harden zna gde hoće!

Autor Milutin Vujičić

Džejms Harden želi da napusti Bruklin i sezonu završi u Filadelfiji.

Izvor: Profimedia

Prelazni rok u NBA ligi završava se ovog četvrtka, a po pravilu najviše dešavanja očekuje nas u poslednjim danima, tik pred završetak "košarkaške pijace".

Videli smo već neke zanimljive trejdove, ali prava "bomba" nas očekuje u samom finišu pošto je Džejms Harden tražio od Bruklina da ode. Iako je "Brada" stigao u Netse kako bi sa Durentom i Irvingom stvorio novi drim-tim, čini se da takav plan polako propada i da zbog toga želi da ode.

Harden želi da ga trejduju u Filadelfiju, gde bi igrao sa Džoelom Embidom, međutim nije podneo "formalni zahtev" za trejd pošto strahuje da bi javnost mogla da se okrene protiv njega. A, jedan od razloga zašto baš želi tamo je Deril Mori. Generalni menadžer Siksersa je bio na toj poziciji i u Hjustonu i tamo su njih dvojica imali odličnnu saradnju. Navodno je on bitan faktor zbog kog je popularni "Bradonja" izabrao baš taj tim.

Bilo bi previše, čak i u Hardenovom slučaju, da drugu sezonu zaredom traži transfer. Prethodno je napravio haos u Hjustonu kako bi otišao u Bruklin, a sada kada mu se ne sviđa ni u Netsima - želi dalje. Ne vrši pritisak direktno, ali će njegovi saradnici učiniti sve da ode do kraja dana.

Harden je trenutno povređen, a do sada je ove sezone odigrao 44 meča za Bruklin i u proseku beležio 22,5 poena, 10,2 asistencija i osam asistencija, uz skoro pet izgubljenih lopti po meču i šut iz igre 41%.

Videćemo da li će Filadelfija krenuti po njega, dao im je jasan znak, a čini se da se tome raduje i Embid.