Potpisano

ZBOG NJEGA SU PRESKOČILI DONČIĆA, A SAD SU DIGLI RUKE! Sakramento Kingsi ODUSTALI posle tri i po godine - KRAJ

Autor Mladen Šolak

Kraj neuspešne epizode

Izvor: Profimedia

U leto 2018, Sakramento Kingsi napravili su grešku koja će ih dugo proganjati i koja će, kako stoje stvari, obeležiti karijeru Marvinu Begliju, tada drugom "piku".

Visoki košarkaš sa Djuka proveo je tri i po godine u Sakramentu koje ni njemu, ni klubu nisu donele dobro, a sada odlazi. Begli će nastaviti karijeru u Detroitu, u trejdu u kojem učestvuju četiri ekipe i u sklopu kojeg u Kingse stiže tandem Pistonsa - krilo Džoš Džekson (24) i krilni centar Trej Lajls (26).

Begli ove sezone nije odigrao nijedan meč za Sakramento i odlazi u istom "prelaznom roku" u kojem su se Kingsi lišili i svog najboljeg igrača, Tajrisa Haliburtona. U zamenu za njega dobili su trojicu igrača Indijane, na čelu sa centrom Domantasom Sabonisom (25), koji bi sa Dieronom Foksom trebalo da bude novi vođa ekipe.

Begli je u prethodne tri godine u Kingsima često odsustvovao i nije uspeo ni minimalno da pomogne da ekipa konačno uđe u borbu za plasman u plej-of, u kojem Kingsi nisu bili od 2006 (najduže u ligi).

Sa druge strane, Begli će u Detroitu na centarskim pozicijama imati konkurenciju u veteranu Keliju Oliniku i mladom Ajzeji Stjuartu, koji je ove sezone bio u prvom planu zbog tuče sa Lebronom Džejmsom. Takođe, tu je i "pik" druge runde drafta Luka Garza.

Detroit je dugo vrebao šansu da dovede Beglija. On je od odlaska Vlada Divca, koji ga je draftovao, pao u drugi plan i nakon toga su kulminirali problemi u odnosu košarkaš - uprava, koji su postojali praktično od njegovog dolaska u klub. Tadašnji trener Dejv Jerger insistirao je Nemanja Bjelica bude starter, iako je menadžment smatrao da bi to trebalo da bude Begli, a onda su mladom košarkašku veliki problem napravile povrede.

Njegov otac je tako još pre godinu dana tražio trejd, Begli je tokom 2021. javno izbrisao bio kakvu vezu sa Kingsima, tražeći trejd, koji je na kraju i izborio.