Triler

DRAMA I POBEDA SRBIJE - VAŽAN KORAK KA SVETSKOM PRVENSTVU: Dragana odlučila meč, pa ostala da leži na terenu! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Uzbudljiv trijumf našeg tima u kvalifikacijama za Svetskog prvenstvo!

Izvor: MNPress

Uzbudljv i uspešan početak učešća Srbije na "A" kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo u Australiji! U Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, izabranice Marine Maljković savladali su reprezentaciju Južne Koreje posle velike borbe 65:62, koševima odluke Dragane Stanković i Ivon Anderson u poslednjem minutu.

Nažalost, Stankovićeva je doživela povredu na 39 sekundi pre kraja, upravo posle njenog koša za vođstvo Srbije 63:62. Protivnička košarkašica Park je krenula u prodor, a Dragana je završila na parketu i morala je da napusti igru u tom trenutku. Lopta je potom bila u rukama Anderson, koja je iznudila slobodna bacanja i 6,8 sekundi pre kraja postavila konačan rezultat.

U preostalom vremenu, Korejke su pokušale da trojkom izjednače i odvedu meč u produžetak, ali je Saša Čađo blokirala taj šut i potvrdila trijumf evropskih šampionki na Novom Beogradu.

Srbija sutra ima slobodan dan, u subotu od 21.00 igra protiv Australije, a u nedelju u istom terminu protiv Brazila. Plasman na Svetsko prvenstvo ostvariće dve reprezentacije pored Australije, koja je kao domaćin automatski obezbedila učešće.

Podsetimo, naš tim je na početku novog ciklusa, jer su se na Olimpijskim igrama oprostile Sonja Vasić i Jelena Bruks, a u četvrtak u timu nije bilo ni Ane Dabović.

SRBIJA. Raca, Čađo 7, Mandić, Crvendakić 8, Anderson 13, Stanković 10, Nogić 13, Topuzović 6, Škorić, Krajišnik 6, Katanić, Đorđević 2.