HVALA VAM!

EMOTIVAN OPROŠTAJ, NJIH DVE SU ISPRAĆENE U PENZIJU: Sonja i Jelena se oprostile pred beogradskom publikom

Autor Nemanja Stanojčić

Jelena Bruks i Sonja Petrović su imale emotivan oproštaj u srpskoj prestonici.

Izvor: MN Press

Emotivan oproštaj za srpske heroine. Donele su Sonja Vasić i Jelena Bruks mnogo radosti Srbiji tokom godina, a sada su i zvanično ispraćene u penziju.

Njih dve su posle Olimpijskih igara u Tokiju saopštile da je to kraj u dresu nacionalnog tima, a sada je beogradska publika imala priliku da im se zahvali na svemu.

Uoči utakmice između Srbije i Australije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo su Jelena i Sonja izašle na parket hale sportova "Ranko Žeravica" i dobile su zahvalnice od ljudi iz KSS.

Predsednik KSS Predrag Danilović i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, kao i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković su im uručili simbolične poklone za kraj karijere. Ispraćene su aplauzima i ovacijama.

Posle toga su se slikale i sa reprezentativkama Srbije, pa su im tako na još jedan način poručili da su i dalje deo Srbije, bez obzira što nisu na samom parketu.

Jelena je za Srbiju odgirala 158 mečeva i dala je 1867 poena, a sonja je igrala na 102 meča i dala 1132 poena. A, sve to su njih dve počele 2007. godine