Kako igraju...

ČIKAGO JE OVO ČEKAO GODINAMA - SAD IMAJU TIMČINU: Crnogorac deo strašnog tandema, Bulsi su među najboljima u ligi!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan tandem Derozan - Vučević uliva optimizam navijačima slavne franšize.

Izvor: Profimedia

Nastavljaju se sjajne partije Čikago Bulsa u ovoj sezoni, a noćas se još jednom pokazalo da je dolazak Nikole Vučevića bio pravi potez za obe strane! Crnogorski košarkaš bio je impresivan u pobedi nad Oklahomom (106:101), u čijim je redova dobar meč odigrao Aleksej Pokuševski.

Mladi srpski košarkaš ozbiljno je podigao formu u poslednje vreme, pa njegovih sedam poena, četiri skoka i tri blokade nisu iznenađenje ni za meč protiv jednog od najboljih timova Istočne konferencije. Ipak, srpski košarkaš i njegov tim ostali su u senci veoma moćnog tandema.

Pomenuti Vučević ubacio je 31 poen - uz 15 skokova, a to mu nije bilo dovoljno da bude najefikasniji u svom timu. Neverovatni Demar Derozan postigao je čak 38 poena i na taj način obeležio ovaj meč. Još jednom je pokazao sjajnu formu u kojoj se nalazi.

Na poslednjih pet mečeva nijednom nije postigao manje od 35 poena!

Nije ni čudo što je ekipa koju je "skockao" Arturas Karnišovas nakon dugo vremena kandidat za samu završnicu u plej-ofu. Čikago trenutno zauzima drugo mesto na Istoku, sa samo jednom pobedom manje od vodećeg Majamija, a daleko ispred ekipa poput Filadelfije, Toronta, Bruklina ili Bostona kojima su predviđane bolje sezone.