Bravo

BOGDANOVA PARTIJA SEZONE! REŠETAO U BOSTONU: Ubacio Seltiksima 26 POENA, ali nije bilo dovoljno!

Autor Mladen Šolak

Sjajna partija srpskog šutera!

Izvor: Profimedia

Srpski NBA as Bogdan Bogdanović ubacio je 26 poena na nedeljnom gostovanju Atlante Bostonu. Seltiksi su pobedili 105:95, čime nisu dozvolili raspucanom Bogdanu (9/20 iz igre) i njegovom saigraču Treju Jangu (30 poena, 10 asistencija) da povedu Houkse ka "brejku" na terenu slavne franšize.

Bogdanović je sa 26 poena postavio košgeterski rekord ove sezone, u kojoj je imao i velike probleme se povredom, zbog koje mu je bilo teško da uhvati ritam. Ipak, dok februar odmiče on igra sve bolje, pa je i u subotnjoj utakmici protiv San Antonija ubacio 23 poena.

Bogdan je u Bostonu na terenu proveo 38 minuta i još jednom pokazao da više nema prepreka zbog povrede da nastavlja da podiže formu u odlučujućoj fazi sezone. Njegovi Houksi nisu u dobroj formi, imaju četiri poraza u poslednjih pet utakmica, pa ih čeka veliki posao u završnici ligaškog dela, pred koji zauzimaju deseto mesto na tabeli Istočne konferencije.

Seltiksi su ostvarili osmu pobedu u nizu i na čelu sa sjajnim Džejsonom Tejtumom (ubacio 38 poena) pokazali da su u ovom trenutku trenutno ispred aktuelnih vicešampiona Istoka iz Atlante.

Tejtum je uz sjajno napadačko veče sabrao i 10 skokova, dok su se u njegovom timu istakli i centar Robert Vilijams sa 10 poena i 14 skokova i bek Džejlen Braun sa 17 poena. Sa druge strane, u dresu Atlante zbog povrede stopala nije bilo važnog igrača, krilnog centra Džona Kolinsa, koji neće igrati bar naredne tri utakmice.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt