Uživo

ZVEZDA POBEDILA 44 RAZLIKE: Crveno-beli STOTKOM otvorili Kup Koraća!

Ubedljiv trijumf ekipe Dejana Radonjića protiv Radničkog iz Kragujevca

Izvor: MNPress

Crvena zvezda je očekivano ubedljivo ušla u polufinale Kupa, u kojem će u subotu igrati protiv boljeg iz duela Mega - Zlatibor. Ekipa Dejana Radonjića lako je savladala Radnički iz Kragujevca i rezultatom 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13) preskočila prvu i najlakšu prepreku u borbi za odbranu "Žućkove levice", koja je od prošle zime na Malom Kalemegdanu.

Crveno-beli su potpuno opravdali ulogu favorita, pa su posle furioznog ulaska u meč dopustili sebi i da spuste nogu sa gasa u nastavku. Stefan Marković odlično je počeo meč kao startni plejmejker i "vezavši" tri trojke uveo ekipu u dobar šuterski ritam protiv sastava za koji igra nekadašnji centar "večitih" i reprezentacije, Raško Katić (21).

Zvezda je za 15-ak minuta košarke povela razlikom od čak 30 poena, pa je već na poluvremenu potpuno mirna mogla da razmišlja o polufinalu. Beograđani su završili meč sa 18 ubačenih trojki (iz 43 pokušaja), a Radonjić je svim igračima dao dvocifrenu minutažu.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Nikola Ivanović sa 18 poena i Stefan Marković sa 16, a od svih Radonjićevih igrača nije se "upisao" samo Ognjen Kuzmić. U poraženom timu je najefikasniji bio Katić, sa 17 poena, uz sedam skokova.

Večerašnji program biće nastavljen utakmicom Mega - Zlatibor od 21, dok će u petak igrati FMP - Borac Čačak od 18, pa Partizan i Borac Zemun od 21.

19:35

Kraj utakmice - ubedljiva pobeda Zvezde

Crveno-beli savladali su Kragujevčane rezultatom 103:59 i ušli u polufinale Kupa Koraća, u kojem će u subotu igrati protiv boljeg iz duela Mege i Zlatibora (četvrtak, 21 čas)

19:33

Zvezda probija stotku trojkom Simonovića

Veteran crveno-belih pogodio je za 101:55 na dva minuta do kraja utakmice u bučnom i zadimljenom "Čairu".

Izvor: MNPress

19:19

Posle treće četvrtine, 81:46 za Zvezdu

Kragujevčani su uspeli da odigraju egal četvrtinu sa velikim favoritom, pa je u trećoj deonici rezultat bio 24:22 za Beograđane.

19:18

Ovako izgleda meč u "Čairu"

18:43

Ogromna prednost crveno-belih na pauzi

Raško Katić smanjuje zaostatak Kragujevčana pred poluvreme, ali Zvezda ipak trojkom Nikole Ivanovića odlazi na "plus 33" - 57:24. Crveno-beli su do poluvremena ubacili 10 trojki iz 21 pokušaja.

Izvor: MN Press

18:33

Zvezda ne posustaje - "plus 29" u 13. minutu!

Crveno-beli su posle pogotka uz faul Branka Lazića stekli ogromnu prednost za manje od 13 minuta - 42:13.

Ekipa Dejana Radonjića je očigledno maksimalno ozbiljno shvatila četvrtfinale u Nišu, u kojem će pobednik u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mege i Zlatibora.

Izvor: MN Press

18:26

Posle prve četvrtine, Zvezda vodi 28:13

Uz tri trojke Markovića, po jednu su ubacili Eron Vajt i Nikola Ivanović i tako su crveno-beli izgradili značajnu prednost na prvoj pauzi. U poslednjim trenucima četvrtine, Zvezdin kapiten Branko Lazić napravio je faul na Veljoviću, koji je iskoristio samo jedno slobodno bacanje.

18:13

Marković je obeležio start utakmice

18:12

Sjajan početak Stefana Markovića

Zvezdin plejmejker ubacio je tri trojke iz isto toliko pokušaja i "pogurao" Zvezdu ka vođstvu 15:5 u 5. minutu utakmice u veoma dobro ispunjenoj dvorani "Čair".

Izvor: MN Press

18:05

Meč je počeo

Startna petorka Zvezde je Marković - Holins - Kalinić - Vajt - Kuzmić, dok su za Radnički krenuli Ilić - Dumić - Đerasimović - Veljović i Katić.

Izvor: MN Press

17:58

Za Radnički igra bivši centar Zvezde

Kapiten Kragujevčana je Raško Katić (41), nekadašnji centar reprezentacije Srbije i "večitih" rivala. On je i prošle sezone predvodio ekipu na kup-utakmici protiv Zvezde.

Izvor: MN Press

17:55
Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

17:50

Dobro došli u tekstualni prenos prvog četvrtfinala!

Od 18 časova u hali "Čair" igraju Crvena zvezda i Radnički Kragujevac

Ukratko

  • U četvrtak igraju i Mega - Zlatibor (21)
  • U petak prvi nastupaju FMP i Borac Čačak
  • Poslednje četvrtfinale je Partizan - Borac Zemun
učitaj još +