Očekivano

ZVEZDA SAZNALA IME RIVALA U POLUFINALU: Bez iznenađenja u Nišu prvog dana Kupa Koraća!

Autor Mladen Šolak

Očekivano, favoriti su bez većih problema uradili posao u četvrtak.

Izvor: MNPress

Nakon što je Crvena zvezda ubedljivo pobedila Radnički Kragujevac, drugi polufinalista Kupa Radivoja Koraća u Nišu postala je Mega, jer je savladala Zlatibor rezultatom 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10).

Iako je tim iz KLS-a ravnopravno igrao sa favoritom na početku i vodio posle prve četvrtine, tim Vladimira Jovanovića je u drugoj četvrtini ipak pokazao razliku u kvalitetu i pokazao kako će meč izgledati do kraja.

Krilni centar Mege Boriša Simanić ubacio je 15 poena uz tri ubačene trojke iz šest pokušaja i pet skokova, a dvocifreni u njegovom timu bili su i plejmejker Nikola Kočović sa 11 i krilo Mege Nikola Jović, sa 10 poena.

Jovanović je koristio sve igrače osim plejmejkera Alekse Uskokovića, dok je na drugoj strani najbolji u ekipi Zlatibora bio kapiten ekipe Dušan Kutlešić sa 17 poena.

Mega, koja je upravo u Nišu ostvarila najveći uspeh u Kupu i 2016. podigla "Žućkovu levicu", igraće u subotu protiv Crvene zvezde za plasman u finale. Taj meč biće odigran od 17 časova, dok će od 21 igrati pobednici susreta FMP - Borac Čačak i Partizan - Borac Zemun.