Spektakl

LUKA DONČIĆ JE ZBOG OVOGA POBESNEO: Od kada je dobio NULU, zaigrao je kao Džordan - i ne planira da stane!

Autor Mladen Šolak

Od tog trenutka je zaigrao ko u transu

Izvor: Profimedia

Odluka predstavnika medija u Americi da Luki Dončiću ne daju nijedan glas da bude starter na Ol-staru i te kako je naljutila najboljeg igrača Dalasa.

Fenomenalni Luka je zato u danima i nedeljama uoči predstojećeg spektakla u Klivlendu (20. februar) rešio da pokaže svima koliko su pogrešili. To je uradio prošle nedelje protiv svoje redovne žrtve, kao i prošle noći, kada je u meču protiv Nju Orleansa ubacio čak 49 poena.

Koliko je takvo glasanje za Ol-star motivisalo Dončića pokazuju i brojke, jer je bes iskoristio kao gorivo da u proseku postiže po 35 poena, 10 skokova uz 9,8 asistencija od tog trenutka. Prosto rečeno, ne mogu da ga zaustave.

Dok se bliži 28. februar i Dončićev (tek!) 23. rođendan, dobro je podsetiti se podatka koji dovoljno govore o njegovom talentu i igračkoj veličini. Luka je do svog 21. rođendana ostvario čak 21 tripl-dabl, što je tri puta više od drugog na toj listi, slavnog Medžika Džonsona (7). Naravno, od tada nije stao, već je do sada sabrao čak 45!

Za njegov dalji iskorak svakako će biti potrebno da napravi bolji rezultat u plej-fu, u kojem su ga dva puta zaustavljali Los Anđeles Klipersi u prvoj rundi Zapadne konferencije. Prošle sezone ta serija završena je posebno bolno za Maverkse, jer su ispustili vođstvo 3:1 i "meč loptu".

Ove sezone, Dončić će pokušati da nadogradi taj rezultat bez svog donedavno najboljeg saigrača, kao i pod vođstvom drugog trenera, jer je sada na klupi legedarni plejmejker Džejson Kid, dok je šef stručnog štaba šampionskog tima Dalasa iz 2011. sada u Indijani.

Dalas je trenutno peti na tabeli Zapadne konferencije, sa dve pobede više od Jokićevog Denvera. Pre svega zahvaljujući dodatno motivisanom Dončiću, Mavsi su u poslednjih sedam utakmica ostvarili šest pobeda i uhvatili su odličan ritam dok se bliži finiš borbe za plasman u plej-of i za što bolje startne pozicije u doigravanju.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt