POVRATAK

NAJPOZNATIJI NBA BESKUĆNIK SE OPORAVLJA! Pričalo se da je bio u vezi sa Lebronovom majkom, a novi snimak je oduševio sve

Autor Nemanja Stanojčić

Delonte Vest je izgleda konačno odlučio da se vrati na pravi put. Snimak pokazuje da nije zaboravio da "cepa mrežice"

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/@dailyloud

Bio je jedan od najboljih, predviđali su mu da može da dostigne zvezde u NBA ligi, a onda je krenuo sunovrat za Delontea Vesta (38). Prošle godine je javnost saznala da je postao beskućnik, a to je bio samo početak.

Vlasnik Dalasa Mark Kjuban mu je pomogao, pokušao je da ga vrati na pravi put, sve to je nažalost bilo kratkog daha. Ponovo se odao alkoholu i vratio se na loš put zbog čega je bio i uhapšen, ali sada stižu ohrabrujuće vesti.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vidi da je Vest u sali i da trenira. Da nije zaboravio da "cepa mrežice" moglo je da se vidi na kratkom klipu, nije promašio nijedan šut.

Priča Delontea Vesta je puna uspona i padova, kao i teškog detinjstva. Sa samo 14 godina je pokušao da se ubije, borio se sa depresijom, pa je rešenje našao u religiji. A, onda je 2004. godine izabran na draftu. Počeo je u Bostonu, da bi posle kratke epizode u Sijetlu došao kod Lebrona Džejmsa u Klivlend i tamo je proveo dve sezone. A, taj period obeležio je jedan trač.

Tada se pojavila priča da je Vest bio u vezi sa Lebronovom majkom. Obojica su to demantovali. Uz to je, u tom periodu, Vestu dijagnostikovan bipolarni poremećaj, a posle tog trača je krenuo strmoglavi pad i trejd.

Dovoljno je spomenuti da mu je policija u jednoj redovnoj kontroli pronašla tri puške, od čega jednu u kutiji za gitaru. Usledile su mnoge kazne, pa je proglasio bankrot iako je u karijeri zaradio skoro 17 miliona dolara.

Vest je u karijeri prosečno beležio 9,7 poena, 2,9 skokova i 3,6 asistencija po meču.