SVE SE ZNA

ZVEZDA PLATILA 7,7 MILIONA EVRA ZA TROŠKOVE UPPR-A: Za kazne i tužbe dala još DVA milona - menadžerima 2,7!

Autor Nemanja Stanojčić

Crveno-beli su otkrili sve detalje oko finansijskog poslovanja za poslednjih 10 godina.

Izvor: MN Press

Nastavila je Crvena zvezda sa objavom finansijskog stanja za prethodne sezone. Prvo je objavila plate igrača i stručnog štaba, pa je potom otkrili budžete, a sada je saopštila i sve troškove po sezonama.

U novom saopštenju koje su crveno-beli objavili na svom zvaničnom sajtu crveno-beli su predstavili tabele koje se odnose na svakodnevne troškove kluba, ali su neophodni.

Takođe, iz tabele se vidi da je Zvezda za obeštećenja za dolaske igrača u prethodnih 10 godina  dala 1,2 miliona evra, menadžerima je isplatila 2,7 miliona, za kazne u Evroligi, Evrokupu i ABA ligi platila je 616 hiljada evra, a na osnovu tužbi pred košarkaškim tribunalom (pre i posle UPPR-a) platila je 1,4 miliona evra.

Takođe, Zvezda je za troškove izmirenja obaveza po UPPR-u (Unapred pripremljenom planu reorganizacije) za obaveze nastale pre sezone 2011/12 platila 7,7 miliona evra u razmaku od četiri sezone, nakon kojih je 2015. proglašen kraj UPPR-a.

U trećem delu detaljnog preseka finansijskog stanja za preiod od 30.6.2011. do 31.12.2021. godine je objavljeno nekoliko tabela.

Pogledajte sve troškove Zvezde:

Prva tabela pokazuje zakup hala "Aleksandar Nikolić" i "Arene" po sezonama. Na drugoj se nalazi zakup školskih hala sa smeštajem, ishranom i školovanjem igrača mlađih kategorija u Zvezdi, kako kod seniora, tako i u ženskom košarkaškkom klubu.

A, tabela pod nazivom "Značajni troškovi" govori o obeštećenjima izdvojenim za igrače, pomoći druigm klubovima, kamatama, putnim troškovima, menadžerskim provizijama, kaznama...

Na kraju se nalazi i tabela u kojoj stoje i plaćeni porezi i doprinosi izraženi u evrima. Tu su PDV, porez na naknade, na stipendije, porez na zakup stanova...