Trijumf!

FMP POBEDIO, SAD ČEKAJU PARTIZAN - 10 MINUTA ODLUČILO U ABA DERBIJU: Čačani loše krenuli, pa nisu uspeli da stignu!

Autor Dušan Ninković

Sva četiri učesnika polufinala u Kupu Radivoja Koraća biti beogradski timovi.

Izvor: MN Press

Košarkaši FMP-a treći su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća i verovatno će u narednoj fazi tog takmičenja igrati protiv Partizana. Tim iz Železnika bio je bolji od još jednog učesnika ABA lige - Borca iz Čačka, a do ogromne prednosti stigli su već u prvih deset minuta.

Ekipa Marka Marinovića kao da nije oprala ruke u Moravi pre polaska u Niš, pa je u prvoj deonici postigla samo osam poena. Već tada razlika je bila dvocifrena, a tim Nenada Stefanovića uspevao je da sačuva i povremeno uvećava prednost tokom celog meča.

FMP - Borac Čačak 85:75 (19:8, 20:18, 23:18, 26:33)

Išao je FMP nekoliko puta tokom meča do prednosti od čak 20 poena, dok je maksimum bilo 22 razlike sredinom druge deonice. Ipak, borac je u nastavku susreta zaigrao ozbiljnije, sprečio debakl i povremeno najavljivao da bi mogao da donese rezultatsku neizvesnost ovom meču. To se nije desilo, iako su zaostatak prepolovili...

U samom finišu susreta uspeli su da priđu na deset poena zaostatka, ali vremena za iznenađenje u Čairu nije bilo.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Danilo Tasić sa 19 postignutih poena, dok su dvocifreni u pobedničkom timu bili Saranović (12), Simović i Stepanović (10). U poraženom timu istakao se Marko Pecarski sa 18 poena, dok je novi reprezentativac Srbije Radovan Đoković dodao 13.

Pogledajte detalje sa meča: