Uživo

BIĆE DERBI! PARTIZAN I ZVEZDA U FINALU KUPA: Šou Kevina Pantera, pa DRAMA u Nišu - FMP promašio produžetak!

Predvođeni sjajnim šuterom, crno-beli savladali "pantere" i zakazali "večiti derbi" u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. FMP promašio šut za produžetak!

Izvor: MN Press

Partizan je u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu savladao FMP rezultatom 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29) i u nedelju će protiv Crvene zvezde igrati za "Žućkovu levicu". Taj meč počeće u 21 čas!

Ekipa Željka Obradovića i treći put ove sezone je pobedila "pantere", a najzaslužniji za to je sjajni Kevin Panter, koji je ubacio 29 poena i u punom Čairu pokazao koliko je motivisan da osvoji trofej sa crno-belima.

Sa druge strane, u uobičajeno "žilavom" timu Nenada Stefanovića blistao je Brajs Džons (takođe ubacio 29 poena), "terao" Partizan da nekoliko puta potvrđuje pobedu u završnici i da se na kraju ipak provuče u finale!

Iako su vodili 91:80 na 82 sekunde do kraja, košarkaši Partizana nisu iskontrolisali završicu, već su Džons i Milutin Vujičić trojkama potpuno otvorili finiš i omogućili Nenadu Nerandžiću šut za produžetak!

Košarkaš "pantera" je u poslednjem napadu utakmice otrčao u ćošak, podigao se na šut za produžetak i lopta je stala na obruču. Partizan je odahnuo posle tog promašaja i ušao u finale, u kojem će biti odigran drugi ovosezonski derbi!

23:12

Iznenadna drama u finišu!

Partizan je na 82 sekunde pre kraja vodio 91:80, a onda je Džons pogodio uz faul posle prodora, pa ubacio trojku, kao i rezervni plejmejker "pantera" Milutin Vujičić.

Crno-beli su promašivali (Panter, Mur), Panter je izgubio loptu, Ledej je napravio prekršaj u napadu, a Aleksa Avramović je sedam sekundi pre kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje.

To je otvorilo šansu Nerandžiću da u poslednjim trenucima trči u napad za izjednačenje i da se podigne na šut iz ugla, koji je promašio. Avramović je uhvatio loptu i crno-beli su tek tad mogli da odahnu.

23:02

FMP promašuje produžetak, Partizan ide u finale!

Neverovatan pad Partizana u završnici utakmice i velika prilika za FMP!

Nenad Nerandžić šutirao je iz ugla trojku za produžetak i promašio - Partizan je pobedio i ide u finale protiv Zvezde!

Konačan rezultat je 92:89 za crno-bele!

23:00

Džons ubacuje trojku - ipak drama na kraju!?

Zek Ledej je napravio faul u napadu, a Milutin Vujičić i Brajs Džons trojkama približili "pantere" na samo dva poena zaostatka na osam sekundi do kraja! Partizan vodi 91:89 na 11 sekundi do kraja!

22:52

Nova trojka Partizanovog lidera!

Brajs Džons je bio "na dresu" Kevinu Panteru, ali je šuter crno-belih i pored toga pogodio drugu trojku u nizu, a četvrtu večeras. To je njegov 29. poen!

Do kraja još dva minuta.

Izvor: MN Press

22:50

FMP preti, Panter odgovara!

Šaranović je dao trojku na tri minuta pre kraja za "minus 5" (77:82), a Kevin Panter je odmah odgovorio - trojkom za 85:77.

Još dva i po minuta do kraja,

22:43

I Željko Obradović opominje navijače Partizana

I trener crno-belih pridružio se apelima da prestanu uvrede na račun supruge predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Izvor: MN Press

22:42

Jako važna trojka Dalasa Mura!

Partizanov plejmejker ubacio je trojku za vođstvo crno-belih 77:67, na šest i po minuta do kraja.

"Panteri" nisu iskoristili tri napada da dodatno "otvore" završnicu, a onda ih je Mur kaznio važnim košem pred finiš.

Sudije opet prekidaju utakmicu na momenat i sa zapisničkog stola mole navijače Partizana da ne vređaju.

Izvor: MN Press

22:36

Džons vraća FMP u igru!

Najbolji igrač "pantera" ubacio je trojku, poentirao iz prodora i primorao Željka Obradovića da zatraži tajm-aut početkom poslednje četvrtine.

Partizan sada vodi "plus 6" (73:67), a Aleksa Stepanović je promašio trojku za potpuni priključak FMP-a. Do kraja je ostalo još osam minuta.

22:32

Dangubić završava četvrtinu trojkom

Zamenik kapitena Partizana pogađa trojku za "plus 13" na kraju treće četvrtine - 73.60. Okrenuo se ka navijačima i proslavio sa njima vođstvo. Partizan je sve bliži finalu i rutinski je održavao prednost u trećoj deonici.

22:27

Rukometne izmene FMP-a

Pošto Brajs Džons ima četiri lične greške, trener FMP-a Stefanović izvodi ga iz igre rukometnim izmenama "odbrana-napad".

Nakon što je iskoristio slobodna bacanja, otišao je odmah na klupu. Trenutni rezultat je 70:56 za Partizan, a do kraja treće četvrtine ostala su još dva minuta.

Izvor: MN Press

22:22

Sudije mole navijače Partizana da navijaju sportski

Sudija Uroš Obrknežević prišao je zapisničkom stolu i preko zvaničnog spikera apelovao na navijače da navijaju sportski posle uvreda na račun predsednika Zvezde Nebojše Čovića i njegove porodice.

22:21

Lesor "poleteo", igrači se klizaju, lopta ispada...

Partizan ima mirnu prednost 67:51 posle zakucavanja Matijasa Lesora u kontri i pogotka Zeka Ledeja iz slobodnog bacanja.

U ovim trenucima je velika vlažnost u Čairu najveći problem za igrače, jer im ispada lopta, klizaju se...

Izvor: TV Arena sport premium

22:14

Partizan kontroliše sve

Aleksa Avramović poentira posle prodora, a Panterova trojka izlazi iz koša. I pored toga, crno-beli imaju mirnu prednost na polovini treće četvrtine - 63:51.

Utakmica je u nastavku u mnogo mirniujem ritmu u odnosu na prvi deo.

Izvor: MN Press

22:07

Džons opet sa 10 metara, Obradović širi ruke

Još jedna trojka lidera FMP-a sa velike udaljenosti, Željko Obradović se okrenuo ka saradnicima i raširio ruke uz osmeh.

Partizan vodi 54:46, počinje 22. minutu, a Džons mora na klupu zbog četiri lične greške.

Izvor: MN Press

22:03

Pogledajte slike iz Čaira

21:54

Velika energija Partizana - 52:43 na poluvremenu

Crno-beli su iz čvrste odbrane crpili veliku energiju i završili prvi deo meča potpuno kontrolišući rezultat.

Kevin Panter ušao je u meč jako motivisan i za 14 minuta na parketu ubacio 17 poena, a pratio ga je Dalas Mur sa 12. Takođe, zapaženu rolu imao je i Balša Koprivica (6), kao i Zek Ledej (7), koji je ubacio jednu od sedam trojki crno-belih.

Sa druge strane, igra FMP-a potpuno se oslanja na najboljeg igrača "pantera" Brajsa Džonsa, koji je ubacio 11 poena uz sedam asistencija. Igrao je 17 minuta, ubacio 11 poena uz sedam asistencija i njegovi izalsci su se odmah osećali u napadačkoj igri tima Nenada Stefanovića.

21:46

I Dangubić podiže halu trojkom

Krilo Partizana takođe šutira sa distance u ranoj fazi napada, za vođstvo crno-belih 45:39 u 19. minutu.

Odmah posle toga, i Ledej pogađa trojku za 48:39 i najveće vođstvo Partizana.

Izvor: MN Press

21:35

Evo je trojka Pantera - crno-beli sada vode!

Amerikanac je posle polukontre zastao na distanci, samouvereno se podigao na šut za tri i pogotkom doneo "plus 3" favoritu. Trener FMP-a Nenad Stefanović odmah je reagovao tajm-autom.

Izvor: MN Press

21:33

Panter pogađa u nizu sa poludistance

Najbolji igrač Partizana još "namešta" ruku na distanci (1/5), ali sa poludistance pogađa u seriji.

Rezultat je 32:30 za FMP na šest minuta do poluvremena.

21:27

"Sevaju" rampe na obe strane!

Velika energija crno-belih u odbrani, blokade Lesora i Kuruksa, na šta Simović uzvraća "rampom" na Panteru.

Posle čvrstih odbrana, Dalas Mur je pogodio trojku i ekipe posle nje odlaze na prvi tajm-aut večeras - u 12. minutu.

Rezultat je 26:24 za FMP.

21:23

Prvu četvrtinu obeležila je, nažalost, povreda

Alen Smailagić je pao u uvodnoj fazi meča i uz pomoć saigrača je otišao u svlačionicu.

21:21

Kraj prve četvrtine - FMP vodi 24:21

21:20

Džons pogađa trojku sa 10 metara - o tablu

Kevin Pnater ubacio je trojku za Partizanovo vođstvo 18:17, a Džons mu je uzvratio u poslednjim trenucima napada - sa 10 metara.

FMP vodi 22:18 na početku poslednjeg minuta prve četvrtine.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot



21:16

Koš za koš!

Odličan početak Balše Koprivice, vođstvo Partizana 15:14, a onda odgovor Brajsa Džonsa - koš uz faul. "Panteri" su tako ponovo poveli u 8. minutu - 17:15.

21:12

Smailagić u svlačionici, FMP vodi 13:11

Centar crno-belih Balša Koprivica podigao je navijače Partizana atraktivnim zakucavanjem, a FMP je našao način da odgovori i da košem Danila Tasića povede 13:11 u 5. minutu polufinala.

Alen Smailagić je trenutno u svlačionici, zajedno sa doktorom crno-belih.

21:08

Briga zbog Smailagića!

Partizanov centar je pao na parket držeći se za koleno. Posle jednog duela sa Brajsom Džonsom je ostao da leži sa bolnom grimasom. "Ne mogu, ne mogu", govorio je saigračima, koji su ga potom na ramenima odveli do klupe.

Izvor: TV Arena sport

21:02

Meč je počeo!

Utakmica počinje dalekom "dvojkom" Danila Tasića iz ugla za vođstvo FMP-a 2:0, odgovorio mu je Uroš Trifunović, prvom trojkom na utakmici za 3:2.

Izvor: MN Press

20:18

"U katastrofalnoj smo situaciji"

Trener FMP-a je posle četvrtfinalne pobede protiv Borca iz Čačka govorio o, kako je rekao, "katastrofalnoj" situaciji u timu.

"Moram da čestitam mojim igračima. Stvarno, situacija u kojoj smo mi poslednjih deset dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu, nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu. Korona, jeste – nije, ne znam ni sam šta je. Puno povređenih igrača, dva momka su primila infuziju da bi došla ovde. Ovo nam je možda najveća pobeda od početka sezone. Zaista sam ponosan na momke. U kakvom smo stanju, bez treninga deset dana. Već dugo smo u seriji poraza, iako igramo dobro. Voleo bih prevashodno da se malo stavi fokus i na naše mlade igrače, ne samo na NBA prospekte, jer on ne igraju za reprezentaciju Srbije. Nikola Manojlović, 2002. godište, igrao je sada 18 minuta, Nikola Šaranović 2003. godište isto tako… Voleo bih da se priča o njima. Pavićević je 2001. Vujičić 2002, sada je jednom nogom došao, primio je injekciju da bi igrao. Voleo bih da se obrati pažnja i na njih"

O polufinalu je govorio kratko.

– Probaćemo da se odmorimo, videćemo kakvo je zdravstveno stanje ujutru na treningu. Sada smo na zagrevanju videli ko može da igra. Voleo bih da se borimo, da budemo kao do sada što smo bili i ja ću biti zadovoljan"

Izvor: MN Press

20:16

"Znamo njihove mane, kao i oni naše"

"Igrali smo pre sedam dana izuzetno zanimljivu utakmicu, pobednik je odlučen tek u finišu. Poznajemo se, znamo da je to ekipa koja ima kvalitet. To je polufinale u koje svi ulaze sa najvećim motivom. Na nama je da shvatimo da moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znamo sve njihove mane, kao što i oni znaju naše. Znamo i vrline, kao i oni naše", rekao je o večerašnjem duelu trener Partizana Željko Obradović.

Crno-beli su u četvrtfinalu očekivano rutinski savladali Borac iz Zemuna.

Izvor: MN Press

20:08

Dobro došli u tekstualni prenos polufinala

U prvoj utakmici dana, Crvena zvezda je savladala Megu i prva ušla u završnu borbu za "Žućkovu levicu".

Od 21 čas saznaćemo ko će biti njen rival u nedeljnoj utakmici za prvi trofej u sezoni.

Ostanite uz MONDO.

Ukratko

  • Panter i Džons ubacili po 29 poena
  • Partizanu poslednjem minutu ispustio "plus 11"
  • Nenad Nerandžić promašio šut za produžetak
učitaj još +