Crno-beli spremni

"IMAM VIŠE OD 60 FINALA, MOTIVISAN SAM VIŠE NEGO IKAD": Željko Obradović o Zvezdi - INSISTIRAĆE na jednoj stvari!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Partizan je pobedio, ali ono što je video u finišu nije se svidelo Željku Obradoviću. Posle meča je govorio o finalu protiv "večitog" rivala.

Izvor: MN Press

Partizan je imao meč u svojim rukama, a onda je sve mogao da uprska u poslednjim momentima! Na kraju su crno-beliipak ušli u finale Kupa Radivoja Koraća, a Željko Obradović je čestitao FMP-u na borbenosti.

On je naglasio da se kod obe ekipe videla velika želja, a ponovo je iskoristio priliku da pohvali svog kolegu Nenada Stefanovića, kao i nekoliko puta ove sezone.

"Jedan moj mladi igrač je rekao neke stvari. Velika želja prisutna kod obe ekipe. Čestitke FMP-u na borbenosti i želji da se vrate u u utakmicu, iako smo imali veoma lako dobijenu utakmicu, ali smo pre svega zahvaljujuči našoj dekoncentraciji i prodanim loptama u zadnjoj četvrtii doveli do toga da se oni vrate u utakmicu.. Oni su ekipa koja se bori do zadnjeg trenutka, čestitam mom mladom kolegi na svemu što radi ove godine u FMP-u. Imali smo osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, a u celoj utakmici 16 govori o onome o čemu pričam. Sve ostalo je bilo manje-više korektno. Probali smo da igramo najgresivnije na igraču koji je najbitniji (Brajsu Džonsu, prim,. novin), ali koji je opet imao izvanrednu utakmicu i njemu čestitam na tome. Kako god, utakmica je dobijena, finale... Čestitam mojim igracima na ulasku u veliko finale i želim da se zahvalim navijačima na podršci tokom cele utakmice", rekao je trener crno-belih na konferenciji za novinare u hali Čair.

"Žoc" je izneo očekivanja pred meč protiv Zvezde za "Žućkovu levicu", zakazan za nedelju od 21 čas.

"Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude apsolutni fer-plej, da se priča o košarci, da bude dobra košarka i da pobedi onaj ko više pokaže na terenu u košarkaskom smislu. To je jedino očekivanje koje imam. Sve ostalo... Naravno da ćemo probati da analiziramo Crvenu zvezdu, već jesmo mnogo puta ove godine. Da probamo da odigramo što bolju utakmicu protiv tima koji je iskusan i koji je godinama zajedno. Nekim mojim igračima će ovo biti prvo finale, Zvezdini igrači su vrlo iskusni, koliko trofeja imaju i odigranih finala...Tu negde leži ključ utakmice, koliko ćemo moći da budemo sposobni da izdržimo tu vrstu pritiska koju prave velike utakmice i da ne pravimo ove, kako ih je nazvao Balša,"sitne" greške. Naravno da verujem u svoju ekipu i narano da ću insistirati da damo sve od sebe, maksimalna borbenost, želja, glad za nečim što se zove finale... Iigramo protiv nekog ko ima toliko iskustva i ko godinama igra Evroligu", rekao je Obradović.

Na kraju je naglasio da je svaki meč za trofej specifičan.

"Moraš da se pripremiš za svaki meč, nevezano za to na kom si nivou. Potrebno je da se spremiš i da da daš sve od sebe u tom momentu. Neka vrsta pritiska uvek postoji, ne samo u košarci, nego i u životu. Svako od nas ima neki pritisak. Nije to ništa novo. Ako mene lično pitate... Neko mora da proveri, ai sam prilično siguran da imam više od 60 finala, ne znam ni sam tačno. Motivacija je ista, možda i veća nego ikada pre", zaključio je Obradović.

Svoje utiske dao je i mladi centar Balša Koprivica.

"Smatram da smo počeli utakmicu vrlo dobro. Već smo dva puta igrali protiv FMP-a ove sezone, veoma su borbena ekipa, tokom čitave utakmice se ne predaju, to su pokazali na kraju utakmice. Odigrali smo 35 minuta dobro, naše greške su njima dozvolile neki ritam u napadu", naglasio je on.