Dominacija

HOĆEŠ TROFEJ? DAJ LOPTU VASI MICIĆU! Evo zašto je Srbin NAJBOLJI plejmejker Evrope

Autor Mladen Šolak

Ponovo je vodio ekipu do velikog trofeja

Izvor: Instagram/vasamicic13

Anadolu Efes osvojio je prvi trofej ove sezone, jer je u finalu Kupa Turske savladao Fenerbahče 86:72, uz sjajnu igru maestralnog Vasilija Micića.

Najbolji plejmejker Evrope ubacio je 23 poena uz šest skokova i osvojio šesti trofej sa Efesom, a treći Kup Turske. Vasa je veliku podršku imao u centru Tiboru Plajsu (20 poena), dok je Rodrig Boboa dao 19 uz čak pet trojki.

Porazu ekipe Aleksandra Saše Đorđevića u velikoj meri je doprineo i Francuz Adrijan Moerman sa 13 poena i čak 16 skokova, kojim je pogurao ekipu ka trofeju. Ovog puta, pehar je izmakao srpskom internacionalcu Marku Guduriću, koji je ubacio 15 poena za Fener.

Ekipa Ergina Atamana uradila je najveći deo posla do poluvremena, kada je povela dvocifrenom razlikom i održavala tu prednost do kraja utakmice, uprkos izostanku Džejmsa Andersona, Krisa Singltona, Ilajdže Brajanta i Brajanta Danstona.

Sa druge strane, uz dugo odsutne lidere Nanda De Koloa i Jana Veselog, Fenerbahče nije mogao da računa ni na Pijeriju Henrija, koji je povredio koleno u polufinalu i nije mogao da igra za trofej, kao ni Danilo Bartel, Marijal Šajok i Akile Polonara.

Ostaje da se vidi u kakvom sastavu će Fenerbahče doći sledećeg vikenda u Beograd, na gostovanje Crvenoj zvezdi,