"OČEKIVAO SAM VIŠE"

PARTIZAN ME JE RAZOČARAO! VLADE ĐUROVIĆ ANALIZIRAO DERBI: Jedan srpski igrač dao koš iz igre, Panter NEMA kontinuitet!

Autor Milutin Vujičić

Vlade Đurović govorio je o pobedi Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća nad Partizanom, i to ubedljivo.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Čuveni košarkaški trener Vlade Đurović gostovao je sinoć na TV Arena Sport i analizirao "večiti" derbi u finalu Kupa Radivoja Koraća koji je pripao Crvenoj zvezdi (85:68), ali priznaje da je očekivao neizvesniju utakmicu od one koja je viđena u Čairu, borbenu poput one koja je viđena u "El Klasiku".

Đurović je poručio da je Zvezda bila "dobro pripremljena fizički i psihički", dok je za njega Partizan "veliko razočaranje" pošto su igrali mnogo slabije nego što je očekivao.

"Panter, Ledej i Mur dali su 60 poena protiv FMP-a, a upola manje protiv Zvezde. Od srpskih igrača samo je Avramović dao jedan koš iz igre, ovi drugi se nisu ni upisali.Balša Koprivica bez poena, a Miletić, Dangubić su malo igrali. Razočaran sam zbog publike koja je očekivala pravu utakmicu kao Real Madrid i Barselonu, to je bila bitka za trofej, ali samo je Zvezda ušla ratnički u meč dok Partizan nije", rekao je Đurović.

"Očekivao sam više", dodao je poznati srpski trener.

Poseban osvrt Vlade Đurović imao je na učinak Kevina Pantera koji je postigao 14 poena, ali uz prilično slab šut iz igre (4/11) i samo jednu pogođenu trojku iz četiri pokušaja.

"Pantera ne poznajem dobro, ali mora da ima kontinuitet. Mora da od 10 utakmica odigra osam dobrih, eventualno jednu-dve slabije, ali ne može se biti dobar igrač sa jednom utakmicom, pa te pet nema nigde. Da je tako Kićanović igrao, nikada ne bi sve osvojio. Kod Pantera ne vidim da od deset utakmica odigra toliko dobro, pa da je i 50% dobro, to opet nije dovoljno od stranca koji je najbolje plaćen u klubu", dodao je Đurović i poručio da su Partizanu možda nedostajali i Smailagić, Madar i Glas koji nisu nastupili u finalu.

Posebno je pohvalio učinak Stefana Markovića, koji je bio šuterski raspoložen i tako dao vetar u leđa Zvezdi, a veruje da je izuzetan ulazak u utakmicu šampiona odlučio pobednika.

"Tih 10:0 je bio veliki psihološki udarac za njih, pokušavali su, ali se nisu vratili".

Košarkaški trener je dodao i da je prednost Zvezde što je njihova ekipa već dugo na okupu i da je iskustvo na njihovoj strani, dok je teško očekivati da i stručnjak kakav je Željko Obradović odmah "skockati ekipu".

"Obradović je toliko jak trener da će analizirati i pronaći način", zaključio je Đurović.