Evo šta očekuju

SRBIJA NA "ČETVORCI" IMA HEROJA I SILU IZ KLS-A! "Orlovi" jure Svetsko prvenstvo, a njih dvojica znaju kako do pobede

Autor Nikola Lalović

Ispod koša će igrati junak prve pobede, ali i mlada nada iz Vojvodine.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Reprezentacija Srbijeoslabljena ulazi u dva duela sa Slovačkom, a prvi je na programu od 20:30 u hali "Aleksandar Nikolić". 

Selektor Pešić je već pričao o izazovima pred našom ekipom, a heroj prve pobede Srbije u ovim kvalifikacijama Marko Jagodić Kuridža ponovo je u ekipi.

"Što se tiče prvog puta sigurno da je bilo lepo, a sigurno da bi bilo mnogo bolje da smo obe utakmice pobedili. Imali smo sve u svojim rukama, a na kraju je pokvario utisak taj poraz u Belgiji. Ja volim da dođem i dok god igram košarku dolaziću da dam svoj maksimum. Pa ćemo da vidimo za šta je to dovoljno", rekao je krilni centar Budućnosti.

A šta je nedostajalo za dve pobede? 

"Drugačije su bile utakmice. U prvom meču smo ceo meč jurili rezultat, imali smo ekipu koja je sve pogađala i bilo je teško za igranje. Sigurno da nam je tu publika dosta pomogla da uspemo da pobedimo utakmicu u kojoj smo primili skoro 100 poena. U drugoj utakmici smo kontrolisali meč 35 minuta i to bismo dobili da nije bilo pada. Sigurno da ćemo to analizirati da nam se to ne bi više dešavalo. To ne sme da nam se dešava i to ne možemo da dozvolimo sada jer moramo da dobijemo obe utakmice", naglasio je on.

Sada je tim desetkovan povredama, ali je prošli put bilo možda i teže za naše košarkaše.

"Sigurno da je teško, ali možda je prošli put bilo i teže jer smo se prvi put svi sreli. Sada već znamo neke stvari koje trener traži, Sigurno da je prošli put lider bio Teodosić koji sad nije tu, ali mi smo tu svi ostali, svi smo jednaki i moramo da damo maksimum zalaganja i koncentracije, a onda mislim da možemo da dobijemo obe utakmice. Mislim da smo mi i bolji, ali sam se niko neće pobediti", završio je Jagodić-Kuridža.

Jedno od novih imena u timu je i Dušan Beslać, sjajni krilni centar Vojvodine. On već nekoliko godina dominira u KLS-u i ovaj poziv je korak više u njegovoj karijeri.

"Na neki način me je poziv iznenadio i velika mi je čast što mi je selektor Pešić dao priliku da budem ovde sa svim ovim vrhunskim igračima. To je za mene novo iskustvo, novi detalji i trudim se da zaista što više naučim od njega. Digao sam formu, pogotovo ove poslednje godine igram baš dobro i da pružam odlične partije. Mislim da je ovaj poziv jedan korak više u mojoj karijeri", sumirao je utiske Beslać. 

A šta možemo da očekujemo od njega?

"Šut za tri poena, odbrana, skok i trčanje. To je nešto što selektor od mene može da očekuje", otkrio je Beslać i zaključio:

"Kad god kreneš da treniraš košarku sanjaš da čuješ tu himnu i da osvojiš nešto, tako da je ovo zaista vrhunac karijere."