GLASAJTE!

GLASANJE U NBA LIGI JE POČELO! Ko je napravio najbolji evropski momenat u istoriji - ovo su kandidati!

Autor Nemanja Stanojčić

Počelo je glasanje, a poznati su i kandidati za ovo prestižno priznanje.

Izvor: Profimedia

Počelo je glasanje! Od četvrtka, 24. februara, navijači širom Evrope mogu da učestvuju u trećoj otvorenoj kategoriji glasanja “NBA 75 Euro Vote” za najbolji NBA evropski trenutak svih vremena u konkurenciji istorijskih NBA trenutaka u kojima su glavni akteri evropski igrači.

Uži izbor evropski NBA momenata odabrao je prestižni panel sastavljen od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasanje će trajati do četvrtka 10. marta, a rezultati će biti objavljeni dan kasnije. Glasovi navijača određuju 50 odsto konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 odsto.

Interesantna je lista panelista koji će glasati. Na njoj se nalaze i fudbaleri poput Tiba Kurtoe i Ivana Rakitića, tu je poznati srpski glumac Darko Perić, nekoliko generalnih menadžera, komentator "Arene sport" Edin Avdić i mnogi drugi.

Ovo su nominovani kandidati za evropski trenutak svih vremena:

* Nemac Dirk Novicki osvaja NBA titulu sa Peđom Stojakovićem pošto je u finalnoj NBA seriji 2011. vratio Dalas Maverikse u igru za titulu posle deficita od 2-1

* Grk Janis Adetokumbo postiže 50 poena u šestoj utakmici finalne NBA serije 2021. i dovodi Milvoki Bakse do prve NBA titule za 50 godina

* Francuz Toni Parker je prvi Evropljanin koji je dobio MVP priznanje za NBA finale pošto je predvodio San Antonio Sparse do pobede u finalnoj NBA seriji 2007.

* Španac Pau Gasol se savršeno uklapa sa Kobijem Brajantom i time doprinosi da Los Anđeles Lejkersi dođu do tri vezana nastupa u finalima NBA lige, i da osvoje dve uzastopne titule 2009. i 2010.

* Član Kuće slavnih košarke, Hrvat Toni Kukoč, pomaže Čikago Bulsima da osvoje istorijski "three-peat", odnosno da osvoje tri NBA šampionata tokom tri uzastopne sezone, od 1996. do 1998.

Navijači mogu da glasaju tako što će posetiti NBA.com/Eurovote i da se pridruže konverzaciji na društvenim mrežama koristeći "hešteg" #NBA75Eurovote.

Podsetimo, u ranijim glasanjima je za najbolji dres proglašen dres Toronta (1998/99), dok je za najbolju NBA dinastiju proglašena ekipa Čikago Bulsa (od 1995. do 1998. godine).