Bravo!

SRBIJA DOBIJA NOVU NBA ZVEZDU - POKU JE U SERIJI: "Hladili" ga mesec dana, a on se vratio da rešeta!

Autor Dušan Ninković

Još jedna odlična partija srpskog košarkaša koji je imao dvocifren učinak na šest od poslednjih osam mečeva.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Oklahome uspeli su da savladaju Indijanu (129:125) na gostovanju koje je potrajali 53 minuta, a ponovo je odličan bio srpski košarkaš Aleksej Pokuševski. Mladi košarkaš koji je iz Olimpijakosa otišao u NBA upisao je treći uzastopni meč na kojem je imao dvocifreni učinak.

Da stvari budu bolje, njegovih 13 poena noćas su pomogli Oklahomi da prekine niz poraza i nakon produžetka savlada ekipu Indijane, 

Mladi košarkaš ima turbulentnu sezonu u Tanderima, ali njegove poslednje partije pokazuju da bi do kraja sezone mogao da dobija veliku minutažu i ulogu u timu. Nakon što je ceo januar i početak februara proveo van tima, od povratka u ekipu Aleksej igra fantastično.

Na šest od osam mečeva upisao je dvocifren učinak, a isti slučaj je i sa poslednja tri susreta na kojima je igrao. U tom nizu "spakovao" je 12 poena Sakramentu, 18 poena Torontu, 15 Filadelfiji, 10 San Antoniju, a po 13 Finiksu i Indijani u meču koji je odigran noćas.

Raduje i dobro šutersko izdanje mladog košarkaša koji je pogodio pet od šest šuteva za dva poena, uz još jednu trojku iz tri pokušaja.

Ipak, prva zvezda tima i noćas je bio Šej Gidžus-Aleksander. On je susret završio sa 36 poena, ali i osam skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade.