POJAČANJE

SRBIJU ČEKA NBA ZVEZDA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Rival Pešićevih "orlova" želi Janisovog bivšeg saigrača u reprezentaciji!

Autor Nemanja Stanojčić

Američki košarkaš, koji je tri godine igrao sa Adetokumbom u Milvokiju, bi mogao da pojača reprezentaciju za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia

Srbija je izborila plasman na Evrobasket koji će se održati od 1. do 18. septembra u četiri države i pet gradova. A, tamo bi mogla da ih sačeka i jedna NBA zvezda.

Rivali "orlova" u grupi "D" u Češkoj biće, pored domaćina, Poljska, Finska, Izraeal i Holandija. Poljaci su ti koji pregovaraju sa igračem iz najjače košarkaške lige na svetu.

Kako prenosi poljski sportski portal "Przeglad" Malkolm Brogdon je igrač sa kojim pregovaraju. Bek Indijane, koji pokriva i poziciju plejmejkera, bi mogao da zaigra protiv tima Svetislava Pešića za nekoliko meseci.

"Brogdonova supruga ima poljske korene, njeni rođaci živeu blizini Slupska. Malkolm je letos bio u Poljskoj, trenirao je sa Pavelom Leončikom koji je ranije igrao za nacionalni tim"; navodi se u tekstu. Tako bi postao naturalizovani stranac u poljskom timu, a to je tema koju je nedavno otvorio i srpski selektor.

Malkolm Brogdon
Izvor: Youtube/NBA

Brogdon je izabran kao 36. pik na draftu 2016. godine od strane Milvokija, proglašen je za "rukija godine" 2017. godine. Posle tri sezone igranja sa Janisom Adetokumbom je prešao u Indijanu.

Kakvu sezonu Malkolm ima možda i najbolje govore njegove brojke u dresu Pejsersa - 18,9 poena, 5,3 skoka i 5,9 asistencija po meču.