Njegova poruka

ŽELJKO POMINJAO NATO BOMBARDOVANJE, LESOR SE NADOVEZAO: Ljude nije briga, jave se samo kad ih se rat tiče!

Autor Nikola Lalović

Francuz je imao šta da poruči povodom aktuelnih sukoba.

Izvor: MNPress

Košarkaši Partizana su posle velike pobede u derbiju protiv Crvene zvezde bolno prizemljeni kada ih je Lijetkabelis savladao u Evrokupu. 

Nakon tog poraza na konferenciji za štampu trener crno-belih Željko Obradović je između ostalog dobio i pitanje koje se odnosilo na rat koji bukti u Ukrajini. On je odgovorio tako što se prisetio NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

"Ne želim da dajem nikakva saopštenja. Ovo nije prvi put da se dešava rat. Pamtim mnogobroje stvari, ali ne pamtim da se o ovoliko pričalo o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine. Moja zemlja je bombardovana. Bombardovani su Irak, Sirija, Avganistan. Danas svi pričaju o ovome. Ljudi imaju pravo da pričaju. Ja sam protivnik svakog rata, tragedija je kad samo jedan čovek pogine u ratu. To je moje saopštenje", rekao je vrlo jasno Željko Obradović. 

Sada se na tu izjavu nadovezao i centar crno-belih Matijas Lesor, koji je u komentaru ovog odgovora Željka Obradovića na tviteru napisao:

"Ako se ne tiče njih, ljude nije briga. Zaustavite svaki rat, ne samo onaj koji vas lično pogađa", poručio je francuski centar.