Spektakl!

"LUDI SRBIN" JE NBA REKORDER, ZBOG TOGA SU GA OKUPALI U SVLAČIONICI: Ušao u istoriju, pa odmah zakazao trening! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

San Antonio je pobedio Jutu, a Greg Popović je postao rekorder po broju pobeda u NBA ligi.

Izvor: Twitter/spurs/printscreen

San Antonio je noćas savladao Jutu (104:102), a Greg Popović (73) ispisao istoriju NBA lige. Dugogodišnji trener tima iz Teksasa pretekao je Dona nelsona po broju pobeda u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, pa sada sa 1.336 pobeda stoji usamljen na čelu liste.

Čovek koji je tokom NBA karijere trenirao samo jedan tim preuzeo je Sparse davne 1996. godine, a nakon više od 25 sezona i pet šampionskih titula uspeo je da postavi rekord koji će u budućnosti teško biti oboren!

Tako je trener koji ima srpsko poreklo još jednom ispisao istoriju NBA lige i franšize na čijoj klupi sedi duže od četvrtine veka.

Ipak, malo je falilo da se proslava odloži. San Antonio je u poslednjoj deonici imao čak i 15 poena zaostatka, ali su uspeli da se vrate u meč i trijumfuju u neizvesnoj završnici. Ta pobeda im je veoma bitna kako bi ostali u trci za 10. mesto na Istoku i poslednju šansu da se kroz plej-in domognu doigravanja ove sezone.

Greg Popović je nakon velike pobede "okupan" u svlačionici, a igrači nisu imali milosti. Po njegovim rečima, ni on neće imati kada se bude svetio igračima.

"Znaju koliko uživam u ovakvim stvarima. Sutra ću ih okupiti da trče pred utakmicu", rekao je Popović mokar do gole kože.

Pogledajte kako je to izgledalo: