Košarka

DONELA ZVEZDI TROFEJ I ISPISALA ISTORIJU: Prva inostrana košarkašica koja je SRPSKI MVP!

Autor Mladen Šolak

Ona je jedna od junakinja uspeha crveno-belih u Nišu

Izvor: MN Press

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su nacionalni Kup pobedom protiv Art Basketa 90:71 (23:18, 25:20, 19:23, 23:10), a heroina trijumfa crveno-belih u Čairu bila je Amerikanka Kendrijan Eliot. Ona je proglašena za najkorisniju igračicu i sa MVP peharom u ruci zahvalila svima na čestitkama.

On je prvu evropsku sezonu provela u Portugalu, gde je nosila dres kluba Olivaiš, a pred početak ove takmičarske godine došla je među crveno-bele i odmah posla jedna od liderki tima. Dobre igre zaokružila je i lepim invidualnim priznanjem, jer je prva inostrana košarkašica koja je proglašena za MVP-a finala.

"Zahvalna sam što sam deo Crvene zvezde i veoma sam ponosna na tim. Na trud koji smo uložili i posao koji smo uradili da bismo osvojili Kup. Veoma je posebno za mene jer je ovo moj prvi uspeh u Evropi, moj prvi trofej, zajedno sa MVP priznanjem. Dodatnu težinu ima što sam prva strana igračica koja je proglašena za MVP finala", rekla je ona.

Kendrijan je u Nišu, na završnici Kupa Milan Ciga Vasojević, u proseku postizala 18,5 poena i 11,5 skokova po meču, i uz Mašu Janković (18 poena i 8 skokova), bila najbolja igračica Crvene zvezde. "Srećna sam zbog toga, što imam priliku da doprinesem mom timu i našim uspesima. Zahvalna sam timu i treneru, naravno, kao i našem stafu, jer su uvek tu za nas, da nas motivišu, posavetuju i dovedu u poziciju da budemo uspešne. Drago mi je što smo uspele da opravdamo poverenje i uzvratimo na terenu, vratimo pehar Kupa klubu. Ovo je samo jedan od ciljeva ove sezone i uzbuđena sam pred nastavak. Sigurna sam da ćemo kao tim ispuniti zacrtane ciljeve na kraju sezone", dodala je Eliot.

Košarkašice Zvezde u Nišu su osvojile nacionalni kup 14. put u klupskoj istoriji.