Uživo

CRVENA ZVEZDA UBACILA 15 TROJKI, ALI KALINIĆ JE MORAO DA REŠAVA: Debitant oznojio crveno-bele, odluka pala u 40. minutu!

Veoma atraktivna utakmica u "Pioniru" i trijumf ekipe Dejana Radonjića

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pobedila je Studentski centar 94:84 i opravdala ulogu favorita protiv "jadranskog" debitanta. Crnogorci su u "Pioniru" pokazali kvalitet, nisu odustali ni kad su gubili 17 razlike u trećoj četvrtini, već su i posle toga primorali Dejana Radonjića da sa klupe podigne svog najboljeg igrača, Nikolu Kalinića.

U finišu uzbudljive utakmice, Kalinić se vratio na teren i pokazao zašto je lider ovog tima crveno-belih. Uz njegove poene (23, 4/6 za tri) i trojke Branka Lazića (11 poena, 3/3), srpski tim je odbranio vođstvo i ipak sprečio "žilave" Podgoričane da potpuno otvore završnicu. Iako su pet i po minuta pre kraja prišli na "minus 4" (73:77) i iako je plejmejker Erik Nik pogađao neverovatne trojke u završnici, Kalinić je uvek bio tu da odgovori Podgoričanima - ukradenom loptom, pogotkom sa distance ili snažnim zakucavanjem uz faul na početku poslednjeg minuta, za rezultat 94:82 na semaforu.

Trijumfom u kojem su ubacili 15 trojki iz 26 pokušaja, igrači Zvezde napravili su još jedan korak ka osvajanju pol-pozicije. U ovom trenutku imaju isti broj pobeda kao i Partizan (18-2 naspram 18-3 crno-belih), a uz odigrani meč manje imaju i bolji međusobni skor, a samim tim i prednost u završnici trke za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Do kraja ligaškog dela Zvezdu očekuju dueli protiv Igokee, Krke i FMP-a kod kuće, kao i gostovana Budućnosti, Ciboni i Borcu.

Sa druge strane, Studentski centar je pokazao kakvom igrom je odmakao od začelja tabele i borbe za opstanak, već se sve aktivnije uključio u trku za učešće u plej-ofu, u kojem će ove sezone učestvovati šest timova. Prvi iznad te crte trenutno je FMP sa skorom 11-9, dok su podgorički "studenti" posle poraza na gostovanju Zvezdi na skoru 9-12.

ZVEZDA: Lazarević 4, Volters 9, Davidovac 4, Mitrović 11, Lazić 11, Kalinić 23, Dobrić 18, Simonović 5, Ivanović 5, Marković, Vajt 2, Kuzmić 2

STUDENTSKI CENTAR: Nil 11, Megi 13, Pavlićević 10, Slavković 8, Hadžibegović 6, Starovlah, Baćović 8, Ivišić, Edvards 8, Kamenjaš 20

19:57

ZAKUCAVANJE KALINIĆA

Pogledajte i kako je Kalinić zakucao i stavio tačku na meč.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
19:39

Kraj utakmice, pobeda Zvezde 94:84!

Crveno-beli su na čelu sa Nikolom Kalinićem (23 poena) savladali goste iz Podgorice konačnim rezultatom 94:84 (24:19, 28:24, 17:13, 25:28)

19:37

Kalinić stavlja tačku - snažno zakucavanje!

Studentski centar je pretio u finišu, ali je Zvezdin lider snažnim zakucavanjem uz prekršaj praktično stavio tačku na utakmicu na početku poslednjeg minuta.

Tako je postavio rezultat 94:82 i najavio trijumf favorita.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

19:36

Opet Kalinić, ali opet i Nil!

Ne prestaje da pogađa Zvezdin lider Nikola Kalinić (21 poen), ne posustaje ni precizni Branko Lazić koji opet ubacuje trojku, a na drugoj strani neprestano pogađa i Erik Nil. Ubacio je tri trojke u poslednjih pet minuta.

Zvezda vodi 92:82 u 39. minutu.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

19:32

Neverovatan pogodak Erika Nila

Pokušao je Derbijev Amerikanac da izvuče faul na šutu za tri poena, podigao se na osam metara od koša i ubacio trojku.

Na drugoj strani, Branko Lazić mu odgovara trojkom iz ugla na isteku napada, a onda je Nil opet bio precizan iz daljine. Studentski centar ne dopušta Zvezdi da tako lako "prelomi" meč, pa sata zaostaje pet poena (79:84).

19:28

Studentski centar je u igri!

Radonjić je prinuđen da zatraži prvi tajm-aut!

Iako je Zvezda u 28. minutu imala prednost 67:50, Crnogorci su se potpuno vratili u utakmicu. Kenan Kamenjaš pogodio je uz faul, pa ubacio i trojku, a onda je sa distance bio precizan i Džastin Edvards. Studentski centar tako se približio Zvezdi na samo četiri poena zaostatka - 73:77.

Nikola Kalinić se vraća na teren na pet minuta do kraja.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

19:18

Ovako izgleda meč u Pioniru

19:14

Opet trojka uz zvuk sirene!

Plejmejker Studentskog centra Nikola Pavličević ubacio je trojku za 13 razlike posle tri četvrtine. Uz zvuk sirene, o tablu, on je postavio rezultat 69:56 posle 30 minuta košarke.

Zvezda je u prethodnih 10 minuta mirno održavala vođstvo, Ognjen Dobrić je stigao Nikolu Kalinića sa četiri ubačene trojke, a Luka Mitrović je do sada sakupio sedam skokova među favoritima.

18:43

- Poluvreme -

Nikola Kalinić ubacio je četiri trojki iz pet pokušaja i predvodio raspucani tim Dejana Radonjića u prvih 20 minuta. Zvezda je ubacila devet trojki do poluvremena, a Vajt je u poslednjim trenucima druge četvrtine faulirao Pavlićevića pri šutu za tri poena.

Na pauzi Zvezda vodi 52:43.

18:41

Svađa Amerikanaca u Pioniru

Plejmejker gostiju Erik Nil praktično od početka susreta vodi "rat" sa organizatorom igre Zvezde i svojim zemljakom, Nejtom Voltersom. Dok je odmicala druga četvrtina, očigledno je ušao u svađu i sa Eronom Vajtom, kome je dobacivao i dok je Vajt izvodio slobodna bacanja.

18:39

Ovako je Mitrović pogodio prvu trojku u sezoni

18:37

Kalinićeva treća trojka - bez promašaja

Najbolji igrač Zvezde ne šutira večeras za dva, već samo za tri - i sve ubacuje. Njegovom trećom trojkom iz isto toliko pokušaja, Radonjićev tim poveo je 42:27 u 18. minutu.

Odmah posle njega, i Simonović je ubacio trojku preko ruke čuvara, za 46:31 domaćih.

Izvor: MN Press

18:30

Zvezda "namestila ruku" u 2/4

Prodorom Dejana Davidovca, crveno-beli su poveli 28:21, a onda su Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić postizali trojke, posle kojih je domaćin prvi put poveo dvocifrenom razlikom.

Dobrić je promašio polaganje u kontri, ali je Marko Simonović pratio akciju i postavio "plus 11" za domaće u 15. minutu.

Izvor: MN Press

18:21

Ipak Luka Mitrović stavlja tačku - dao je prvu trojku ove sezone!

Zvezdin centar ne šutira sa distance, ali je u poslednjoj sekundi prve četvrtine gađao i pogodio. To je njegova prva trojka, iz prvog šuta za tri poena ove sezone.

Zvezda je tako povela 24:19 na ulasku u drugu četvrtinu.

Izvor: MN Press

18:19

Lazarević za vođstvo posle 1/4

Zvezdin krilni košarkaš nagazio je liniju za tri poena i zato s enjegov šut sa distance beleži kao "dvojka", pa su crveno-beli u 10. minutu stekli prednost 21:17. Na drugoj strani, Nikola Pavličević je odmah iskoristio šansu za prodor i poentirao o tablu za 21:19.

Izvor: MN Press

18:09

Egal početak meča, Zvezda vodi 15:12

Zakucavanje Erona Vajta posle kontre u 6. minutu bilo je signal da trener Podgoričana Žakelj zatraži tajm-aut.

Domaći su počeli sa startnom petorkom Marković - Dobrić - Kalinić - Vajt - Kuzmić, dok su gosti ušli u meč bez lidera Kajla Vinalesa, koji će biti odustan zbog posledica korone do kraja sezone. Studentski centar je zaigrao sa petorkom Hadžibegović, Slavković, Kamenjaš, Megi i Nil.

Meč je počeo trojkom Nikole Kalinića (3:0), a Flečer Megi je takođe šutem sa distance u 4. minutu prvi put doneo vođstvo Studentskom centru (9:7). Odmah potom pogodio je još jednu, za prednost svog tima 12:10, ali je tada krenula mini-serija favorita.

Ukratko

  • Zvezda ubacila 15 trojki
  • Podgoričani sa "-17" prišli na samo "-4" u 36. minutu
  • Kalinić ubacio 23 poena, uz samo 2 promašaja iz igre
  • Kamenjaš predvodio Podgoričane sa 20 poena
  • Zvezda igrala bez Holinsa, Marković se vratio posle povrede
učitaj još +