Kalkulacije

ŠPANCI NE DAJU PARTIZANU DA SE PRIMAKNE: Važna pobeda Huventuda u Evrokupu - ovako stoje stvari u borbi za vrh!

Autor Mladen Šolak

Huventud zadržao i dalje mirnu prednost u odnosu na pratioce.

Izvor: MN Press

Košarkaši Huventuda, Partizanovi rivali u borbi za prvo mesto tabele Grupe A u Evrokupu, napravili su još jedan važan korak ka osvajanju čelne pozicije, koje donosi prednost domaćeg terena kroz plej-of. Španski predstavnik u utorak je kod kuće slavio u susretu protiv Lijetkabelisa rezultatom 65:50 (24:15, 12:17, 22:7, 7:11) i odmakao crno-belima, koji svoj meč u Evropi igraju u sredu u Beogradu.

Dve utakmice pre kraja grupne faze, Huventud ima skor 12-3 i odigran meč više od Partizana i Metropolitana (9-5). Sa druge strane, ako se posmatra tabela bez ruskog predstavnika Lokomotive Kubanj, onda je skor Španaca 11-3, a Partizana 9-4.

Pred Špancima su dueli protiv Metropolitana u gostima 23. marta i protiv Slaska u Badaloni 29. marta, dok je njihov meč protiv Lokomotive Kubanj u poslednjem kolu suspendovan. Partizan ima lošiji međusobni skor u odnosu na Huventud (68:67 pobedio u Beogradu, 84:92 izgubio u Španiji), a do kraja grupne faze igraće protiv Metropolitana u "Pioniru" u sredu (20.30), protiv Slaska u Poljskoj 22. marta i protiv Trenta u Italiji 6. aprila. Kao i Huventudov, i Partizanov meč protiv Lokomotive Kubanj predviđen za 30. mart je suspendovan.

Huventud je u prošlom kolu izgubio protiv Andore, ali se večerašnjim trijumfom ipak učvrstio na prvom mestu, pa će za preokret na vrhu biti potrebno da izgubi oba meča do kraja, a da Partizan trijumfuje u sva tri. Zato su Španci bili posebno motivisani u utorak, kada se u duelu protiv Litvanaca posebno istakao hrvatski veteran, centar Ante Tomić sa 14 poena i četiri skoka, a dvocifreni napadački učinak imao je i njegov saigrač, Amerikanac Brendon Pol sa 12 poena i tri ubačene trojke.

U dresu tima Nenada Čanka najefikasniji je bio srpski centar Đorđe Gagić sa 12 poena uz šest skokova. Ekipa srpskog stručnjaka dočekuje finiš grupne faze sa skorom 7-7.

Huventud Lijetkabelis
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt