Košarka

SRBIJA SA FRANCUZIMA NA SVETSKOM PRVENSTVU: "Orlići" saznali protiv koga igraju na Mundobasketu ovog leta

Autor Mladen Šolak

Pred našom U-17 reprezentacijom biće zahtevno leto.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije u uzrastu do 17 godina saznala je imena rivala na Svetskom prvenstvu koje će ove godine biti odigrano u Malagi. "Orlići" će pod vođstvom selektora Dragoljuba Avramovića nastupiti u Grupi A, uz Francusku, Kanadu i jednog rivala iz Azije, čije će ime saznati posle tamošnjih kvalifikacija (od 3. do 9. juna).

Svih 16 učesnika Mundobasketa učestvovaće u drugoj, eliminacionoj fazi turnira. Timovi iz grupe u kojoj su "orlići" ukrstiće se u nastavku Svetskog prvenstva sa učesnicima iz Grupe B, u kojoj su Španija, Dominikanska republika, Litvanija i jedan azijski tim.

Branilac titule, reprezentacija Amerike, igraće za šestu uzastopnu svetsku titulu u ovom uzrastu, a naša selekcija moći će da se sastane sa njima tek u kasnijoj fazi turnira, jer jer SAD smeštena u Grupu C, uz Mali, Sloveniju i jednu azijsku ekipu.

Svetsko prvenstvo u uzrastu do 17 godina održava se od 2010, a reprezentacija SAD osvojila je svaki put titulu. Najveći uspeh nacionalnog tima Srbije je bronza na turniru 2014, u Dubaiju kada su našu ekipu predvodili Stefan Peno, Nikola Rakićević, Vojislav Stojanović, Vanja Marinković, Aleksandar Aranitović...

U-17 Mundobasket ovog leta biće održan od 4. do 10. jula.

Tagovi