KAKVA ŠTETA!

STRAŠNI JOKIĆ NOSIO DENVER, A NI TO NIJE DOVOLJNO: Srbin pogodio za produžetak, ali ne može sam protiv TROJICE! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Odlična partija Nikole Jokića koji je ubacio 32 poena u porazu Nagetsa u Ohaju.

Izvor: Profimedia

Ne može ni Nikola Jokić baš sve sam! Nova briljantna partija srpskog košarkaša nije bila dovoljna da Denver nastavi sa serijom pobedom, pa su Nagetsi uprkos raspoloženom MVP-u u svom timu ipak izgubili u Klivlendu i to nakon produžetka.

KLIVLEND KAVALIRS - DENVER NAGETS 119:116
/31:29, 21:34, 26:24, 29:20, 12:9/

Nosio je Nikola Jokić čitav Denver na svojim plećima, kao nebrojeno puta ove sezone, ali ovoga puta njegova raspoloženost nije bila dovoljna da se sačuva prednost u Ohaju, pošto je Klivlend u poslednjoj deonici nadoknadio zaostatak i izborio presudni produžetak.

Jokić je meč završio sa 32 poena i deset skokova, a izmakao mu je novi "tripl-dabl" učinak, pošto je imao i osam asistencija za 38 minuta provedenih na terenu. Jokića nisu slušali šutevi sa distance, jer je imao četiri promašaja za tri poena, ali je zato šutirao sjajnih 15/20 za dva poena.

Denver je imao "plus devet" na ulasku u poslednju četvrtinu, ali su tada stali, pa je Jokić morao svojim poenima u završnici da pogodi za odlazak u produžetak. Tamo je postigao šest od devet poena Nagetsa, ali nije imao dovoljnu podršku.

Samo je još Eron Gordon iz Denvera dobacio do 20 poena, a nije pomoglo ni što je Klivlend imao tri raspoloženih igrača. Lauri Markanen je upisao 31 poen uz 10 skokova, Evan Moubli je uz 27 poena imao i 11 skokova, dok je Darijus Garland dodao 25 poena i podelio čak 14 asistencija.

Njih trojica su bili "dežurni krivci" za preokret protiv Denver koji je tokom većeg dela meča imao prednost. U Denveru je Našon Hajland ubacio 17, a Demarkus Kazins 12 poena, ali su ipak upisali 29. poraz u sezoni.

Denver je ostao šesti sa skorom 42-29 i ispred su Minesote za jednu pobedu u borbi za direktno mesto u plej-ofu. Evo kakvu partiju je noćas pružio Nikola Jokić:

Jokić 32 poena protiv Klivlenda
Izvor: YouTube/Ensign Hoops