Košarka

SENZACIJA U PODGORICI - ŽESTOK ŠAMAR ZA BUDUĆNOST: Istorijska pobeda Studentskog centra, Džikićev tim u KRIZI!

Autor Mladen Šolak

Veliki kiks ekipe Aleksandra Džikića

Izvor: MN Press

Budućnost je doživela najbolniji poraz ove sezone - protiv Studentskog centra u "Morači" 84:89 (18:20, 25:22, 20:19, 21:28). Prošlonedeljnim neuspehom protiv Partizana, ekipa Aleksandra Džikića oprostila se od borbe za drugo mesto na tabeli, a sada joj je ugrožena i pozicija broj tri pred zahuktalom Cedevita Olimpijom.

Porazom u duelu protiv "studenata", ekipe u kojoj je Budućnost razigravala svoje mlade igrače, tim Aleksandra Džikića došao je u još komplikovaniju poziciju i očigledno je nešto ne štima u "Morači". Sa druge strane, otpor koji je Studentski centar u prošlom kolu pružio Crvenoj zvezdi očigledno nije slučajnost, već je i to bila povrda odlične forme ekipe Andreja Žakelja.

Budućnost Studentski centar
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Studentski centar ostvario je četiri pobede u poslednjih šest mečeva i tako se potpuno uključio u borbu za plasman u plej-of u svojoj debitantskoj sezoni. Ponovo je odličan bio sjajni centar "studenata" Kenan Kamenjaš sa 17 poena, a po 15 ubacili su krilo Emir Hadžibegović i šuter Flečer Megi.

Sa druge strane, Budućnost je dozvolila Studentskom centru da je nadskoči (26:34) i da prelomi utakmicom serijom 9:0 u finišu. Džikićevom timu nisu pomogle efikasne partije Džastina Kobsa (17 poena), Edina Atića (15), Vilija Rida (14)...

Budućnost je i ovim rezultatom pokazala da je definitivno u krizi, jer je početkom ovog meseca izgubila i u Zadru.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt