Košarka

IGRAČI SE POBUNILI, FIBA ODMAH REAGOVALA: Olimpijske igre NEĆE biti igrane kraj "štala"!

Autor Mladen Šolak

Svetska "kuća košarke" je brzo ostvarila zahteve košarkaša

Izvor: MN Press

Organizacioni komitet Olimpijskih igara u Parizu 2024 i FIBA dogovorili su da zajedno nađu novo mesto odigravanja uvodne faze košarkaških takmičenja. Iako je bilo plairano da te utakmice budu zakazane za "Arenu Paris Sud", ona je otpala zbog ljutnje košarkaša.

Tokom prošle nedelje, francuski evroligaški i NBA asovi požalili su se da će morati da igraju košarku u hali u kojoj se održavaju poljoprivredne izložbe i stoga se u nju smeštaju konji, krave , bikovi... Međutim, to neće biti slušaj, jer je FIBA razgovarala sa organizatorima i dogovorila najbolje moguće uslove za igrače i igračice.

"Trg Konkord, čuvena lokacija, ugostiće takmičenja u basketu 3x3, a Bersi arena biće mesto odigravanja završnice u muškoj i ženskoj konkurenciji. FIBA takođe potvrdđuje da će na obe lokacije biti omogućeni uslovi na svetskom nivou za sportiste i navijače". navedeno je.

Takođe, navedeno je da "sporna" hala koja je ljutila košarkaše takođe ispunjava uslove, ali da su organizatori Igara i FIBA u poslednjih nekoliko meseci vršili konsultacije i da su čuli reakcije sportista. Zato je dogovoreno da u njoj neće biti košarke.

"Organizatori Olimpijskih igara i FIBA nastaviće da sarađuju u potrazi za novom lokacijom za uvodnu fazu takmičenja, koja će ispuniti uslove poštujući kriterijume domaćina kada su u pitanju prostorna i budžetska odgovornost", saopštila je FIBA, još jednom uveravajući da će ovom pitanju i dalje pristupati krajnje ozbiljno i odgovorno prema košarkašima i navijačima.