Da izađemo iz lige?!

KRADU NAS, IZBACITE TE LOPOVE IZ LIGE! Muta Nikolić POBESNEO na konferenciji - "NIKAD nisam dao ovakvu izjavu!"

Autor Mladen Šolak

"Nešto sam uradio u ovoj košarci, da bi me tako potcenjivali i šikanirali. Ko su oni?"

Izvor: Youtube/Košarkaška liga Srbije

Poznati srpski stručnjak, trener KK Vojvodina Miroslav "Muta" Nikolić kažnjen je 200.000 dinara zbog žestokih kritika na rad arbitara posle poraza svog tima na gostovanju Kolubari u Košarkaškoj ligi Srbije. Njegova konferencija za novinare izazvala je veliku pažnju jer je govorio oštro, ukazivao na to da je "liga neregularna", govorio da "svako svakog namešta" u prvenstvu i žalio se na rad arbitara u Lazarevcu.

Uz sankciju zbog komentarisanja suđenja, Nikolić će morati da plati i 30.000 dinara zbog dve tehničke greške na toj utakmici, zbog kojih je isključen sa klupe i o kojima je takođe govorio tokom burnog obraćanja medijima. Evo šta je sve rekao...

"Ne bih mnogo o košarci da pričam. Nikad nisam komentarisao suđenje, mada su nam 'uzeli' četiri utakmice ove godine lošim suđenjem. Ne zna se ko sudi, ovo je katastrofalno suđenje, strašno je, ne valja ovo za košarku... Treba neko drugi da se zaptia zašto je ovako loše suđenje, tokom cele godine. Hoćete da mi kažete da nema iskusnih sudija? Pa, ovo su iskusne sudije. Od početka do kraja su krali za domaću ekipu. O čemu mi da pričamo dalje? Šutirali smo penale 13/12, oni 28/15. Promašili su 13. Sve na silu, ne možeš da igraš. Na početku su nas tako isekle da je to strašno. Ne može čovek da nešto kaže igračima. Svaki kontakt - faul. 'Ajde onda da igramo odbojku", počeo je Nikolić.

Izvor: MN Press

"Znam da to nema veze sa nekim kažnjavanjem sudija, ali imaju valjda kontrolora, da pogleda ovo suđenje. Da kažu - tendenciozno suđenje za domaću ekipu. Da li ste čuli da se kazne po pet utakmica da ne sude? Ili da se izbace ti lopovi iz lige. Ovo je nama za drugo mesto, ljudi. Prema tome, tu ima deset ekipa na prvom mestu, ko to namešta - više se ne zna. Neregularna je liga. Pola lige otkazalo utakmice. Mi nismo otkazivali utakmicu, imamo samo jednu jer je Beslać bio u reprezentaciji. Nikakvo poštovanje nema ni reprezentativac, ni bilo ko od igrača iz Vojvodine. Ako vam ne treba Novi Sad, 'ajde da izađemo iz lige. Celog života sam se borio da idemo u velike gradove da dignemo košarku i digao sam dosta gradova. Ne mogu sela da igraju košarku. Mogu, ali ne na visokom nivou", dodao je on.

Nikolić je preneo i svoje viđenje situacije u kojoj je kažnjen tehničkom.

"Ljut sam zbog suđenja, a nikad se u životu nisam bunio zbog sudija. I nikad nisam davao ovakvu izjavu. Ovo je katastrofalno ljudi. Nemam šta da kažem, treba neko drugi da se pozabavi ovim. Dve tehničke, za šta sam ja dobio tehničku. Okrenem se ka igračima i kažem 'Vidi ovo', a on mi sa 30 metara daje tehničku. Ništa mu nisam rekao. Pa onda ide druga tehnička, pa izbacivanje napolje...".

Nikolić je podsetio da ima ime i prezime u košarci i da bi akteri trebalo da budu pušteni da se bave svojim poslom i da igraju.

"Nešto sam uradio u ovoj košarci, da bi me tako potcenjivali i šikanirali. Ko su oni? Što nas ne puste da igramo košarku, već tendenciozno suđenje u ligi u kojoj svako svakog namešta. Ovo je neregularna liga, treba da im je ovo na čast i da ih je sramota", dodao je ljutito popularni "Muta".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt