TOLIKO SU DOBRI

PRESEDAN! NBA LIGA HITNO PROMENILA PRAVILA ZBOG JOKIĆA I EMBIDA: Za sve je krivo rivalstvo, odmah stupa na snagu!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić i Džoel Embid uticali su na to da se i NBA liga snalazi...

Izvor: Profimedia

NBA liga odlučila je da napravi veliku promenu u finišu sezone, a iako to nije zvanično rečeno - jasno je da su glavni razlog za to Nikola Jokić i Džoel Embid.

Američki novinar Majk Singer objavio je da će doći do promene pravila u glasanju za najbolju NBA petorku, a sve kako se ne bi dogodilo da jedan od dvojice najboljih centara sveta bude prekobrojan. Embid i Jokić su glavni pretendenti za MVP priznanje, ali pošto obojica igraju na mestu centra - moglo je da se dogodi da jedan ne bude u najboljoj petorci.

Do sada se za najbolju NBA petorku glasalo po sistemu: dva beka, dva krila i centar, a s obzirom da su Jokić i Embid čitave sezone igrali samo "peticu", pravila su morala da se prilagođavaju.

Tako će Jokić i Embid biti na listi centara i krila, pa će svi koji glasaju za njih moći da "uklope" obojicu u petorku. Iz NBA lige smatraju da bi bilo nepravedno da jedan od njih zbog ranijih pravila završi u drugoj petorci, tako da su našli zanimljivo rešenje, ali saopšteno relativno kasno.

Ostalo je još samo po nekoliko mečeva do kraja regularnog dela sezone, ali već se naslućuje da će pored njih dvojice u timu biti Džejms, Dončić i Morant, odnosno spekuliše se da će Adetokunbo "izvisiti".