BRAVO!

SIN DARKA MILIČIĆA DOMINIRA U ZVEZDINOM DRESU! Crveno-beli osvojili turnir u Hrvatskoj, Lazar briljirao!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda je osvojila turnir u Hrvatskoj, a u idelanoj petorci se našao sin Darka Miličića.

Izvor: KK Crvena zvezda/MN Press

Darko Miličić je bio jedan od najtalentovanijih sprskih košarkaša. Uostalom, podatak da je na NBA draftu 2003. godine izabran kao drugi pik iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Krisa Boša, Dvejna Vejda i drugih asova najbolje govori o kakvom potencijalu se radilo.

Sa Detroitom je osvojio titulu, igrao je u Orlandu, Memfisu, Njujorku, Minesoti i Bostonu, pa je 2013. godine završio karijeru, potom se oprobao i u kik-boksu. A, dokaz da iver ne pada daleko od klade stiže sa Malog Kalemegdana, pošto je Darkov sin Lazar pokazao talenat.

Lazar Miličić igra za selekciju Zvezde do 13 godina, a sa njima je osvojio turnir u Hrvatskoj. U grupi su crveno-beli bili jedini neporaženi tim, pobedili su Ratgeber akademiju, split i domaćina Cedevita Olimpiju, pa su u finalu bili bolji od Zadra, najboljeplasiranog tima iz druge grupe (83:77).

Najkorisniji igrač turnra bio je Nikola Ivančević koji je na četiri meča prosečno beležio 28.5 poena, a u idelnoj petorci se našao i Lazar Miličić. Darkov naslednik je u finalu dao 20 poena, efikasniji od njega bio je samo Ivanević sa 25 poena.

Podsetimo, Darko Miličić je od nedavno i član Upravnog odbora Crvene zvezde.