PREOKRET

BIVŠI JOKIĆEV SAIGRAČ SE MUČIO, PA NAPRAVIO RADIKALNU PROMENU: Nije kao da imam nešto da izgubim!

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića Mejson Plamli je odlučio da promeni jedan segment igre u potpunosti.

Izvor: instagram/screenshot/nbaonespn

Šarlot ove sezone igra dobro. Trenutno su u borbi za baraž i ulazak u plej-of na Istoku. Nalaze se na osmoj poziciji (39-36) i vodiće veliku bitku sa Klivlendom (41-33), Bruklinom (39-36) i Atlantom (37-37). Predvode ih Lammelo Bol, Majls Bridžis i Teri Rozir, a tu je i još jedan važan šraf - Mejson Plamli.

Nekadašnji igrač Denvera i bivši saigrač Nikole Jokića ima bitnu ulogu u reketu Hornetsa, mada se tokom cele sezone muči u jednom segmentu igre. Ima veliki problem sa slobodnim bacanjima. Sa linije penala ima loš procenat (38,6 odsto) i svestan je da mora da se poboljša, zbog toga je odlučio da napravi interesantnu promenu.

Plamli, koji je desnoruk, je odlučio da penale od sada izvodi levom rukom. Malo je popravio skor u tom segmentu, mada je i njemu jasno da je to improvizovano rešenje.

"Nije kao da imam nešto da izgubim, ako se pogleda kako šutiram bacanja tokom sezone", našalio se Mejson na svoj račun.

Iznenadio je i trenera Džejmsa Borega.

"U ovom delu sezone ne možemo baš da mu menjamo tehniku, mehaniku šuta ili tako nešto. Pokazao je da ume da pogodi, samo je potrebno da mu glava bude na mestu. Doduše, nisam očekivao da će napraviti tako radikalnu promenu", poručio je Borego.